ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Οκτωβρίου 2016

  Νοέμβριος 7, 2016
  #MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki
  ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ, Οκτώβριος 2016
  View this email in your browser
  ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 12 9 2016 Κεραμέως για ΔΕΘ
  ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ
   ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ
  Πολιτικός πολιτισμός είναι όταν βουλευτές από όλα τα κόμματα στηρίζουμε σημαντικές πρωτοβουλίες πέρα και πάνω από πολιτικές αντιπαραθέσεις. 45 γυναίκες βουλευτές συνυποβάλαμε αίτημα προς τον Υπουργό Υγείας, ώστε να καλύπτονται οι δαπάνες ψηφιακής μαστογραφίας από τον ΕΟΠΥΥ, το οποίο έγινε αποδεκτό και υλοποιήθηκε με έκδοση σχετικής Υπ. Απόφασης. Με 4.500 νέα περιστατικά καρκίνου του μαστού ετησίως στην Ελλάδα, οι γυναίκες που υποβάλλονται σε ψηφιακή μαστογραφία έχουν ποσοστό θνησιμότητας 4,7%, όταν το ποσοστό όσων δεν υποβάλλονται σε αυτήν φτάνει το 56%. Τον Οκτώβριο, μήνα πρόληψης του καρκίνου του μαστού, συμμετείχα επιπλέον στις εκδηλώσεις της Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων ΝΔ και του Συλλόγου Γυναικών Γλυφάδας “Μαζί για τη Ζωή”, που είχαν στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των γυναικών για την επιτακτική ανάγκη της πρόληψης.
  ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

  Ως κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Λάρισας με θέμα «Δημογραφική Κρίση-Πρόκληση για Εθνική Κοινωνική και Ηθική Ανασυγκρότηση»,προσπάθησα να σκιαγραφήσω το μέγεθος του δημογραφικού προβλήματος, αξιοποιώντας δεδομένα πρόσφατων ερευνών, σύμφωνα με τα οποία ο πληθυσμός της Ελλάδας το 2050 εκτιμάται ότι θα περιοριστεί σε 8,3 έως 10 εκατομμύρια. Αναφέρθηκα σε προτάσεις και λύσεις, ως ενδεικτική δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, όπως φορολογικά και οικονομικά κίνητρα, προώθηση πιο ευέλικτων μορφών εργασίας για τους νέους γονείς, ίδρυση περισσότερων βρεφονηπιακών σταθμών σε όλη τη χώρα με ωράριο προσαρμοσμένο στις ανάγκες της εργαζόμενης μητέρας κ.ά.

  ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΘΕΣΜΟΙ
  Την κρίση του αντιπροσωπευτικού χαρακτήρα του πολιτεύματος κατέδειξα σε συζήτηση με θέμα “Αμεσοδημοκρατικοί θεσμοί: λειτουργικότητα και επικινδυνότητα των δημοψηφισμάτων” και συνομιλητές το συγγραφέα του βιβλίου “Θεσμοί, Κρίση και Ρήξη” Θανάση Διαμαντόπουλο, τον Πρόεδρο του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, την Πρόεδρο του «ΔΙΚΤΥΟΥ» για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη και πρ. Υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου και τον Καθηγητή Γιώργο Παγουλάτο. Αναφερόμενη, μεταξύ άλλων, στην πικρή εμπειρία του περσινού δημοψηφίσματος, περιέγραψα τα όρια, τις αδυναμίες και τους κινδύνους των δημοψηφισμάτων, αλλά και τις προϋποθέσεις που πρέπει να συντρέχουν, ώστε οι αμεσοδημοκρατικοί θεσμοί να εκπληρώνουν το σκοπό τους.
                                               ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
  ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

  Στην ομιλία μου ως Κοινοβουλευτικής Εκπροσώπου κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την έρευνα και την καινοτομία, καυτηρίασα την τροπολογία που κατατέθηκε αιφνιδιαστικά και αποσύρθηκε στη συνέχεια, σύμφωνα με την οποία εντός 5 ημερών θα έπεφτε «μαύρο» σε όλα τα κανάλια που δεν είχαν αδειοδοτηθεί με τον αντισυνταγματικό πλέον «Νόμο Παππά». Επί του νομοσχεδίου, τόνισα ότι – παρόλο που η δημιουργία ειδικού νομικού προσώπου για τη χρηματοδότηση ερευνητικών προγραμμάτων και τη χορήγηση υποτροφιών θα μπορούσε να αποτελέσει πεδίο συναίνεσης – αυτό δεν κατέστη δυνατό κυρίως: πρώτον, γιατί το υπό σύσταση Ίδρυμα είναι πλήρως ακοστολόγητο, δεύτερον, γιατί η δομή και η λειτουργία του παρουσιάζουν τις συνήθεις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και παθογένειες του δημοσίου τομέα, τρίτον, γιατί, κατά τη συνήθη πρακτική της Κυβέρνησης, υπερσυγκεντρώνονται αρμοδιότητες και εξουσίες στο πρόσωπο του Υπουργού, τέταρτον γιατί δεν θεραπεύει δύο ακόμα σοβαρά προβλήματα στο χώρο της έρευνας, δηλ. την έλλειψη προγραμματισμού και την αδιαφάνεια αποτελεσμάτων των ερευνητικών προγραμμάτων.

  Στη συνέχεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, κατέκρινα επίσης την Κυβέρνηση για το συνεχιζόμενο ευτελισμό της νομοθετικής διαδικασίας, με δεδομένο ότι κατατέθηκαν 10 υπουργικές τροπολογίες, πολλές εκ των οποίων εκπρόθεσμες, σε μεγάλο βαθμό ακοστολόγητες και όλες θεματικά άσχετες, κατά παράβαση του Κανονισμού της Βουλής – οι εν λόγω τροπολογίες ξεπερνούσαν, στο σύνολό τους, την έκταση ακόμη και του ίδιου του νομοσχεδίου. Εδώ το βίντεο της παρέμβασής μου.

  1η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ
  Σε εκδήλωση της Κοινωνικής Μέριμνας Μοσχάτου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας. Κατά μέσο όρο, οι συμπολίτες μας 65-84 ετών αφιερώνουν 3-5 ώρες την ημέρα για να φροντίζουν δικούς τους ανθρώπους. Τους οφείλουμε πολλά και αξίζουν τον αμέριστο σεβασμό και την έμπρακτη αναγνώρισή μας.
  ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ:
  Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΟΥ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

  ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΤΑ ΜΜΕ

  Συνεντεύξεις και άρθρα στον Τύπο
  8/10: ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ, συνέντευξη περί των αρμοδιοτήτων μου ως Κοινοβουλευτικής Εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας
  8/10: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ, συνέντευξη στο δημοσιογράφο Γιώργο Ρούστα
  20/10: HUFFINGTON POST GREECE, άρθρο μου με τίτλο “Δημογραφική απειλή και πολιτική ευθύνη”

  Τηλεοπτικές εμφανίσεις
  6/10: ΕΡΤ1, στην εκπομπή “Πρωινή Ζώνη” με τους Γιάννη Σκάλκο και Μαριλένα Κατσίμη
  6/10: STAR, στην εκπομπή “LIVE U” με την Πόπη Τσαπανίδου
  7/10: ΣΚΑΪ, στην εκπομπή “Τώρα” με την Άννα Μπουσδούκου
  13/10: ΕΡΤ1, σε έκτακτη πρωινή εκπομπή επικαιρότητας με θέμα τη δικαιοσύνη, τη διαπλοκή, τη διαφθορά και τα ΜΜΕ
  14/10: ΣΚΑΪ, στην εκπομπή “Πρώτη Γραμμή” με τους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου
  21/10: ΣΚΑΪ, στην εκπομπή “Τώρα” με την Άννα Μπουσδούκου
  26/10: ΕΡΤ1, στην πρωινή ζώνη με τους Γιώργο Δαράκη και Γιάννη Δάρρα

  Συμμετοχή σε ραδιοφωνικές εκπομπές
  12/10: ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 91,6 ΚΑΙ 105,8, στην εκπομπή “Ισορροπίες και Ανισορροπίες”, με τους Μαρία Γεωργίου και Γιώργο Πίκουλα
  12/10: ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ 90,4, στην εκπομπή “Δύο ρεπόρτερ”, με τους Πέτρο Κασιμάτη και Νίκο Μπαρδούνια
  20/10: ΑΘΗΝΑ 9.84, στην εκπομπή “Αθήνα Σήμερα” με τη Νόνη Καραγιάννη

  ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ
  Ερωτήσεις και επίκαιρες επερωτήσεις που έχω συνυποβάλει με συναδέλφους Βουλευτές ΝΔ κατά το μήνα Οκτώβριο προς τους αρμόδιους Υπουργούς, ασκώντας κοινοβουλευτικό έλεγχο για πράξεις ή παραλείψεις της Κυβέρνησης:
  1. Μέτρα πρόληψης και προστασίας του ζωικού κεφαλαίου της χώρας από επικίνδυνες ζωονόσους που επανειλημμένως έπληξαν την ελληνική κτηνοτροφία. Νέοι κίνδυνοι προ των πυλών της χώρας.
  2. Ο ΣΥΡΙΖΑ της οικολογίας έγινε ΣΥΡΙΖΑ της αφισορρύπανσης και παρανομίας
  3. Παράταση συμφωνίας του Υπουργείου Υγείας με τον Π.Ο.Υ .(Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας)
  4. Σχετικά με την προκήρυξη Διαγωνισμού για την εισαγωγή σπουδαστών στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών
  5. Ζητήματα στελέχωσης Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ)
  6. Τραγικές ολιγωρίες και καθυστερήσεις στις πληρωμές παραγωγών ΑΠΕ από την Κυβέρνηση
  7. Κατάθεση του Σχεδίου Β για την ελληνική οικονομία
  8. Σοβαρές κυβερνητικές ευθύνες για το Ελληνικό Σχολείο του Μονάχου και την απόφαση Δήμου Μονάχου υπέρ της κατεδάφισής του – ερώτηση 30 βουλευτών ΝΔ με πρωτοβουλία Α.Δημοσχάκη
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  για το έργο μας, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας.Στοιχεία επικοινωνίας
  Τηλέφωνο:
  2103640375
  Fax: 2103640487
  Ε-mail: info@nikikerameus.gr
  Αν θέλετε να τροποποιήσετε τους όρους λήψης μηνυμάτων
  μπορείτε να επικαιροποιήσετε τις προτιμήσεις σας ή να διαγραφείτε από τη λίστα παραληπτών
  Φόρμα Εθελοντή

  Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

  ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
  Εγγραφή στο Newsletter

  Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

  ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ