Ερώτηση με θέμα: «Αναγκαία η άμεση επαναλειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Αργοστολίου στην Κεφαλονιά» που συνυπογράψαμε τρεις αρμόδιοι βουλευτές της ΝΔ, με πρωτοβουλία Μ.Κόνσολα

  Ιούνιος 26, 2017
  #MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki
  Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

  Προς

  Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

  Κυρία Υπουργό Πολιτισμού

  ΘΕΜΑ: «Αναγκαία η άμεση επαναλειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Αργοστολίου στην Κεφαλονιά»

  Κυρία Υπουργέ,

  Η Κεφαλονιά είναι γνωστή για τη σπουδαία ιστορία της, που έχει αφετηρία στην αρχαία  εποχή και κατοικείται από την παλαιολιθική περίοδο.

  Οι αρχαιολογικοί χώροι που βρίσκονται στο νησί, καθώς και τα εκθέματα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αργοστολίου, μαρτυρούν τον πολιτισμό και την ιστορία της Κεφαλονιάς ήδη από τους αρχαίους χρόνους.

  Οι επισκέψεις στο αρχαιολογικό μουσείο της Κεφαλονιάς, ιδιαίτερα την τουριστική περίοδο, όπου εκτίθενται κειμήλια της μυκηναϊκής εποχής, αγγεία, χρυσά κοσμήματα συμβάλλουν διαχρονικά στη διάδοση των εντυπωσιακών πολιτισμικών στοιχείων και της ιστορίας του νησιού.

  Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Κεφαλονιάς παραμένει δυστυχώς κλειστό από το έτος 2014 έως και σήμερα λόγω των σεισμών στην Κεφαλονιά.

  Παρόλο που έχει διαπιστωθεί από τον σύμβουλο του Δήμου Κεφαλονιάς για τεχνικά θέματα και Καθηγητή αρμόδιο αντισεισμικών κατασκευών, κ. Καρύδη Παναγιώτη, ότι το κτίριο δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στατικότητας, το Μουσείο παραμένει κλειστό. Τα μικρά προβλήματα που υπάρχουν στο κτίριο μπορούν εύκολα να αντιμετωπιστούν με μικρό κόστος, ώστε το Μουσείο να ανοίξει για τους επισκέπτες.

  Το γεγονός αυτό αποτελεί αρνητική εξέλιξη για την προβολή του πολιτισμού της Κεφαλονιάς και προκαλεί τη δυσαρέσκεια των επισκεπτών.

  Κατόπιν των ανωτέρω

  Ερωτάται η Κυρία Υπουργός

  1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την επαναλειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Αργοστολίου στην Κεφαλονιά;

  Ο Ερωτώντες Βουλευτές

  1. Όλγα Κεφαλογιάννη Βουλευτής Α΄ Αθηνών
  2. Μάνος Κόνσολας Βουλευτής Δωδεκανήσου
  3. Νίκη Κεραμέως Βουλευτής Επικρατείας

   

  Φόρμα Εθελοντή

  Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

  ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
  Εγγραφή στο Newsletter

  Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

  ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ