Ερώτηση των βουλευτών του Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ΝΔ, σχετικά με την μετεγκατάσταση σχολείων στο Μόναχο

  Νοέμβριος 30, 2016
  #MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki
  Κύριε Υπουργέ,

  από τον Φεβρουάριο του 2016, η αρμόδια ελληνική αρχή για τα θέματα Παιδείας στο Μόναχο, αποφάσισε την καταγγελία της σύμβασης του κτιρίου που στεγάζονται το Λύκειο και το 2ο Γυμνάσιο Μονάχου, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα και την υποχρέωση της ανεύρεσης κτιρίου που θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις για τη μεταστέγαση των δύο σχολείων, μέχρι τον Ιούλιο του 2017.

  Εννέα μήνες αργότερα, δεν υπάρχει καμία ουσιαστική πληροφόρηση, ή κάποια ενέργεια που να αφορά την μετεγκατάσταση των σχολείων.

  Συνυπολογίζοντας το γεγονός πως απομένουν οχτώ μήνες ως την καταληκτική ημερομηνία μετεγκατάστασης, καθώς και την χρονοβόρα διαδικασία που απαιτείται για την αδειοδότηση ενός σχολικού κτιρίου, από τις αρμόδιες Βαυαρικές αρχές, αντιλαμβανόμαστε όλοι, πως τα περιθώρια έχουν στενέψει ασφυκτικά, με ορατό πλέον τον κίνδυνο, “μαρασμού” της Ελληνόφωνης εκπαίδευσης στη Βαυαρία.

  Επειδή η Ελληνική Εκπαίδευση στο Μόναχο έχει δεχτεί τελευταία, μεγάλα πλήγματα, όπως οι εξελίξεις για το ανεγειρόμενο Ελληνικό συγκρότημα και η καθυστέρηση απόσπασης εκπαιδευτικού προσωπικού στα ελληνικά σχολεία.

  Επειδή οι διαδικασίες αδειοδότησης σχολικού κτιρίου, από τις αρμόδιες Βαυαρικές αρχές, είναι χρονοβόρες και αυστηρές.

  Επειδή απομένουν μόλις 8 μήνες για την ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης των σχολείων.

  Επειδή το σημαντικότερο, τα ως άνω πιθανόν οδηγήσουν τους Έλληνες του Μονάχου να εγγράψουν τα παιδιά τους σε γερμανικό σχολείο, γεγονός που θα πυροδοτήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις, με σημαντικότερη, την περαιτέρω απαξίωση της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό και την απομάκρυνση των ελληνόπουλων από τον Εθνικό κορμό.

  Ερωτάσθε Κύριε Υπουργέ

  1. Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες ανεύρεσης κτιρίου που θα μεταστεγασθούν το Λύκειο και το 2ο Γυμνάσιο Μονάχου;
  2. Γιατί εδώ και εννέα μήνες δεν έχει υπάρξει ενημέρωση ή ενέργεια που να αφορά τη μεταστέγαση των σχολείων;
  3. Δεσμεύεστε ότι μέχρι τον Ιούλιο του 2017 θα έχει ολοκληρωθεί η μεταστέγαση των σχολείων σε νέο σχολικό κτίριο;
  4. Ποιος ο λόγος καθυστέρησης των αποσπάσεων εκπαιδευτικού προσωπικού στα ελληνικά σχολεία του Μονάχου;

  Οι ερωτώντες βουλευτές

  Χρήστος Κέλλας

  Νίκη Κ. Κεραμέως

  Γιάννης Ανδριανός

  Μαρία Αντωνίου

  Φόρμα Εθελοντή

  Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

  ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
  Εγγραφή στο Newsletter

  Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

  ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ