«Εξέταση των αιτήσεων που εκκρεμούν στο ΣΑΕΠ» – ερώτηση του Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ με πρωτοβουλία Γ.Ανδριανού

  Μάρτιος 15, 2017
  #MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki
  ΕΡΩΤΗΣΗ

  Προς τον  Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

  Θέμα: «Εξέταση των αιτήσεων που εκκρεμούν στο ΣΑΕΠ»

  Το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων έχει ως αρμοδιότητα την αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων αποφοίτων ιδρυμάτων εκπαίδευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης με βάση το Κοινοτικό και Εθνικό Δίκαιο.

  Το Συμβούλιο για διάφορους οργανωτικούς και διοικητικούς λόγους δεν μπόρεσε να  ανταποκριθεί στο μεγάλο όγκο των αιτήσεων που υποβλήθηκαν από ενδιαφερόμενους και έτσι, σταδιακά συσσωρεύτηκε μεγάλος αριθμός αιτήσεων προς εξέταση. Το Φεβρουάριο του 2016, η τότε Αν. Υπουργός κα Αναγνωστοπούλου δήλωνε “Δεσμευόμαστε ότι μέχρι το καλοκαίρι θα εξεταστούν οι αιτήσεις που βασανίζουν τον κόσμο”. Παρά την παραπάνω  δέσμευση, το Συμβούλιο ξεκίνησε την επεξεργασία των αιτήσεων το Σεπτέμβριο του 2016.

  Η Νέα Δημοκρατία, αντιλαμβανόμενη την ανάγκη να προχωρήσει ταχέως η εξέταση των αιτήσεων ώστε να απεγκλωβιστούν χιλιάδες νέοι που δεν δύνανται να ασκήσουν την επαγγελματική δραστηριότητα που σπούδασαν, και επιδεικνύοντας αίσθημα ευθύνης, στήριξε τη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης. Έτσι, ψήφισε στην Ολομέλεια της Βουλής το άρθρο 17 του ν. 4452/2017 με το οποίο τροποποιήθηκε η σύσταση του ΣΑΕΠ, ώστε να επιταχυνθεί η λειτουργία του.

  Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων:

  1.Ποιος είναι ο τωρινός αριθμός των αιτήσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα;

  2.Αυτή την περίοδο, οι αιτήσεις ποιας χρονολογίας εξετάζονται από το ΣΑΕΠ;

  3.Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η εξέταση των αιτήσεων που κατατέθηκαν εντός του   2016;

  Οι ερωτώντες Βουλευτές

  Ανδριανός Σωτηρίου Ιωάννης
  Αντωνίου Βασιλείου Μαρία
  Κέλλας Αχιλλέα Χρήστος
  Κεραμέως Κωνσταντίνου Νίκη

  Βρούτσης Βασιλείου Ιωάννης

  Φόρμα Εθελοντή

  Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

  ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
  Εγγραφή στο Newsletter

  Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

  ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ