Ευχαριστήρια/συγχαρητήρια επιστολή της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, προς εκπροσώπους των ελληνικών Πανεπιστημίων που συμμετείχαν στη Σύνοδο Φάρος 2022, για τη συνεργασία με 30 κορυφαία ανώτατα ιδρύματα των ΗΠΑ.

  Νοέμβριος 17, 2022
  #MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki

  ΥΠΑΙΘ 2

  17-11-2022 Ευχαριστήρια/συγχαρητήρια επιστολή της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, προς εκπροσώπους των ελληνικών Πανεπιστημίων που συμμετείχαν στη Σύνοδο Φάρος 2022, για τη συνεργασία με 30 κορυφαία ανώτατα ιδρύματα των ΗΠΑ.

  Αξιότιμα Μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας,

  Με την ολοκλήρωση της Συνόδου Φάρος 2022, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω και να σας συγχαρώ θερμά για τη συμμετοχή σας στο πρωτοπόρο αυτό εγχείρημα.

  Η γόνιμη διάδρασή σας με τους εκπροσώπους από 30 κορυφαία Πανεπιστήμια των ΗΠΑ, που ήρθαν στη χώρα μας για να συνάψουν συνεργασίες με τα ΑΕΙ μας, και ο ενθουσιασμός με τον οποίον αναχώρησαν από την Ελλάδα με την ολοκλήρωση της επίσκεψής τους, μας γέμισε αισιοδοξία για τις διεθνείς προοπτικές των Πανεπιστημίων μας, για τα οποία είμαστε πραγματικά υπερήφανοι!

  Η σύμπραξη των ελληνικών Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων με 30 κορυφαία Πανεπιστήμια των ΗΠΑ, στο πλαίσιο του Προγράμματος Διεθνούς Ακαδημαϊκής Συνεργασίας (International Academic Partnership Program – ΙΑΡΡ Greece) που συνάψαμε με το Ινστιτούτο Διεθνούς Εκπαίδευσης (Institute of International Education – ΙΙΕ) των ΗΠΑ το 2019, μπορεί να αποφέρει μόνο οφέλη για όλη την ακαδημαϊκή μας κοινότητα, για τους φοιτητές μας, τους καθηγητές και ερευνητές μας, για τα Πανεπιστήμιά μας, για τη χώρα μας.

  Αποτελεί, δε, μόνο την αρχή για μια νέα εποχή στις συνεργασίες μεταξύ ελληνικών ΑΕΙ και παγκοσμίως αναγνωρισμένων ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης στο εξωτερικό, και έναυσμα για την περαιτέρω επέκταση των οριζόντων των ελληνικών πανεπιστημίων, που, με το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό τους, διεκδικούν πλέον την θέση που τους αξίζει στο διεθνή ακαδημαϊκό χάρτη.

  Σε λίγες ημέρες, θα επισκεφθώ το Ηνωμένο Βασίλειο, προκειμένου να διευρύνουμε το πρόγραμμα συνεργασιών με τα Πανεπιστήμια της χώρας, ώστε να εξετάσουμε από κοινού νέες πιθανές συνέργειες, νέες, λαμπρές προοπτικές για την ακαδημαϊκή μας κοινότητα.

  Θα ήθελα και πάλι να σας ευχαριστήσω από καρδιάς, γιατί όλοι μαζί σηκώνουμε τη χώρα μας πιο ψηλά, όπως της αξίζει!

  Με εκτίμηση,

  Νίκη Κεραμέως

  Φόρμα Εθελοντή

  Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

  ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
  Εγγραφή στο Newsletter

  Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

  ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ