Χαιρετισμός στο 32ο Καταστατικό – Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας

  Απρίλιος 27, 2017
  #MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki
  Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε, Αξιότιμοι σύνεδροι,

  Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά χαιρετίζω την έναρξη του 32ου εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου της ΠΟΣΥΠ και ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση.

  Στην Ελλάδα, η διοικητική οργάνωση της εκπαίδευσης διαχρονικά παρουσιάζει κάποια νοσηρά χαρακτηριστικά, όπως πολλές υπηρεσίες και όργανα με αλληλοεπικαλυπτόμενες, πολλές φορές, και, ενίοτε, συγκρουόμενες αρμοδιότητες, πολυνομία και δύσκαμπτη γραφειοκρατία. Τα στελέχη της εκπαίδευσης έχουν ελάχιστα περιθώρια αυτονομίας και ανάπτυξης πρωτοβουλιών σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο. Αυτή η δομή, σε συνδυασμό με την ελλιπή στελέχωση και την υποχρηματοδότηση, δυσχεραίνει το έργο τόσο των εκπαιδευτικών, όσο και των διοικητικών υπαλλήλων. Θεωρώ σημαντικό στο σημείο αυτό να σημειώσω ότι είναι απαράδεκτο να μην υπάρχουν οργανισμοί για τις περιφερειακές υπηρεσίες. Οι θέσεις κάθε διεύθυνσης θα πρέπει να είναι καθορισμένες και κάθε διοικητικός υπάλληλος θα πρέπει να λειτουργεί εντός του περιγράμματος της θέσης του, με συγκεκριμένες αρμοδιοτητες. Ελπίζουμε ότι αυτή η εκκρεμότητα θα λυθεί σύντομα.

  Κυρίες και κύριοι, ως επικεφαλής του τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, δράττομαι της σημερινής ευκαιρίας προκειμένου να ανοίξω μαζί σας έναν δίαυλο επικοινωνίας για τα ζητήματα που απασχολούν την διοικητική μηχανή της εκπαίδευσης, για όλους εσάς που αποτελείτε την ραχοκοκκαλιά της εκπαίδευσης, τόσο στην Κεντρική Υπηρεσία, όσο και στις κατά τόπους περιφερειακές διευθύνσεις. Γνωρίζω καλά πως χωρίς εσάς, που επιτελείτε το έργο σας υπό αντίξοες συνθήκες δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί καμία εκπαιδευτική πολιτική, δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί κανένας εκπαιδευτικός σχεδιασμός.

  Θέλω να ξέρετε ότι είμαι στη διάθεσή σας για κάθε σκέψη, ανησυχία, προβληματισμό.

  Εύχομαι καλή επιτυχία στο συνέδριό σας.

  Σας ευχαριστώ.

  Φόρμα Εθελοντή

  Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

  ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
  Εγγραφή στο Newsletter

  Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

  ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ