«Η έλλειψη πετρελαίου θέρμανσης απειλεί την εκπαιδευτική διαδικασία»

  Δεκέμβριος 1, 2017
  #MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki

  Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κα Νίκη Κεραμέως, από κοινού με τους αναπληρωτές Τομεάρχες, βουλευτή Αργολίδας, κ. Γιάννη Ανδριανό, βουλευτή Καστοριάς, κα Μαρία Αντωνίου, και βουλευτή Λάρισας, κ. Χρήστο Κέλλα, απηύθυναν ερώτηση, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, σχετικά με την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί σε πολλά σχολεία της επικράτειας από την έλλειψη θέρμανσης, εξαιτίας της κρατικής υποχρηματοδότησης.

  Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

  ΕΡΩΤΗΣΗ

  Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου

  Θέμα: «Η έλλειψη πετρελαίου θέρμανσης απειλεί την εκπαιδευτική διαδικασία»

  Αθήνα, 1 Δεκεμβρίου 2017

  Κύριε Υπουργέ,

  Σύμφωνα με δημοσιεύματα, πολλοί διευθυντές σχολείων, κυρίως σε περιοχές της χώρας όπου ο υδράργυρος, κατά τους χειμερινούς μήνες, πέφτει εξαιρετικά χαμηλά, βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς δεν μπορούν να καλύψουν τα λειτουργικά έξοδα των σχολικών μονάδων των οποίων προΐστανται. Το πρόβλημα επιτείνεται εξαιτίας της αδήριτης ανάγκης θέρμανσης των σχολείων.

  Οι διευθυντές καταγγέλλουν ότι οι πόροι που τους διαθέτει το Υπουργείο Παιδείας για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων, συμπεριλαμβανομένου του πετρελαίου θέρμανσης, δεν επαρκούν, κατά συνέπεια απευθύνονται σε ιδιωτικούς φορείς για εξεύρεση των απαραίτητων μέσων κάλυψης των αναγκών των σχολείων. Εκφράζουν φόβους ότι αν δεν λυθεί το ζήτημα, η εκπαιδευτική διαδικασία δεν θα μπορέσει να συνεχιστεί απρόσκοπτα.

  Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:

  ▪ Πώς προτίθεστε να αντιμετωπίσετε το εν λόγω ζήτημα;

  Οι ερωτώντες Βουλευτές

  Νίκη Κ. Κεραμέως, Βουλευτής Επικρατείας
  Γιάννης Ανδριανός, Βουλευτής Αργολίδας
  Μαρία Αντωνίου, Βουλευτής Καστοριάς
  Χρήστος Κέλλας, Βουλευτής Λάρισας

  Φόρμα Εθελοντή

  Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

  ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
  Εγγραφή στο Newsletter

  Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

  ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ