«Η Νέα Δημοκρατία θα ενισχύσει με κάθε μέσο την ΑΔΙΠ και θα την αναδείξει σε κεντρικό πυλώνα της Ανώτατης εκπαίδευσης»

  Μάιος 12, 2019
  #MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki

  Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κ. Νίκη Κεραμέως, επισκέφθηκε σήμερα την ΑΔΙΠ και συμμετείχε σε συνάντηση εργασίας. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

  «Είχα τη χαρά σήμερα να συναντήσω το προσωπικό και το Διοικητικό Συμβούλιο της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ), ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Αρχής, κ. Παντελή Κυπριανού. Είχαμε έναν ιδιαιτέρως εποικοδομητικό διάλογο, ο οποίος ευελπιστώ ότι θα σηματοδοτήσει την έναρξη μιας γόνιμης συνεργασίας προς όφελος της Αρχής και της Ανώτατης εκπαίδευσης, συνολικά.

  Κατά τη συνάντηση με το προσωπικό, άκουσα προσεκτικά και κατέγραψα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, όπως ζητήματα που προκύπτουν από την υποστελέχωση, την υποχρηματοδότηση, την έλλειψη δράσεων εξωστρέφειας και επιμορφωτικών δράσεων.

  Κατά τη συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, είχα την ευκαιρία να εκφράσω τη σοβαρή ένσταση μας για την απουσία της Αρχής στον σχεδιασμό της αναδιάταξης του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας, όπως επιχειρείται τα τελευταία δύο χρόνια από την Κυβέρνηση. Δυστυχώς, τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής επιβεβαίωσαν με κατηγορηματικό τρόπο την προκλητική περιθωριοποίηση της Αρχής από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, κατά την εν λόγω διαδικασία.

  Η ΑΔΙΠ αποτελεί την καθ’ ύλην αρμόδια Αρχή για την ποιότητα στην Ανώτατη εκπαίδευση και τη συνδιαμόρφωση εθνικής στρατηγικής για την Ανώτατη εκπαίδευση. Η Νέα Δημοκρατία θεωρεί ανεπίτρεπτο το γεγονός ότι η ΑΔΙΠ αγνοήθηκε χαρακτηριστικά και λοιδορήθηκε από την παρούσα Κυβέρνηση.

  Η Νέα Δημοκρατία, αντίθετα, θα ενισχύσει με κάθε μέσο την ΑΔΙΠ, καθώς η ανάδειξή της ως κεντρικού πυλώνα της Ανώτατης εκπαίδευσης βρίσκεται στον πυρήνα της στρατηγικής μας. Προς αυτή την κατεύθυνση, είμαστε αποφασισμένοι να λάβουμε συγκεκριμένα μέτρα:

  ▪ Κεντρική μας προτεραιότητα αποτελεί η εφαρμογή των νομοθετημένων αρμοδιοτήτων της ΑΔΙΠ. Συγκεκριμένα, η ενίσχυση του ρόλου της ως ανεξάρτητης αρχής και φορέα εξωτερικής διακυβέρνησης στην Ανώτατη εκπαίδευση, για την εθνική στρατηγική, τον μεσο-μακροπρόθεσμο προγραμματισμό των Ιδρυμάτων και τα κέντρα αριστείας.
  ▪ Θα προχωρήσουμε άμεσα στην κατάργηση των διατάξεων που θεσπίστηκαν από την παρούσα Κυβέρνηση για τον περιορισμό του ρόλου της Αρχής με την απόδοση αρμοδιοτήτων της σε άλλους φορείς, στοχεύοντας στην ενίσχυση της ανεξαρτησίας της από το Υπουργείο και τα Ιδρύματα.
  ▪ Θα αναθέσουμε άμεσα στην ΑΔΙΠ την κατάρτιση ειδικής μελέτης για την ενίσχυση της αυτονομίας των ΑΕΙ, υπό το πρίσμα της ενίσχυσης του ρόλου της διασφάλισης ποιότητας.
  ▪ Στο επίπεδο της διοίκησης, θα επιδιώξουμε την ενίσχυση της οικονομικής και λειτουργικής αποτελεσματικότητας της Αρχής.

  Κλείνοντας, ζήτησα τις απόψεις των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου επί συγκεκριμένων πτυχών του Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για την Ανώτατη εκπαίδευση. Για εμάς, η ουσιαστική διαβούλευση και η μέγιστη δυνατή συναίνεση αποτελεί προτεραιότητα και στρατηγική επιδίωξη».

  Φόρμα Εθελοντή

  Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

  ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
  Εγγραφή στο Newsletter

  Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

  ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ