Ηγετικός ο ρόλος της Ελλάδος στη Σύνοδο του ΟΗΕ για την Εκπαίδευση

  Σεπτέμβριος 13, 2022
  #MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki

  14-09-22 Ηγετικός ο ρόλος της Ελλάδος στη Σύνοδο του ΟΗΕ για την Εκπαίδευση

   

  Στη Σύνοδο Κορυφής για το Μετασχηματισμό της Εκπαίδευσης (Transforming Education Summit) που συγκαλεί ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών κ. António Guterres για τις 16, 17 και 19 Σεπτεμβρίου θα συμμετάσχει η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως. Ο Γενικός Γραμματέας, μέσω της εν λόγω πρωτοβουλίας του, στοχεύει στη διεθνή κινητοποίηση απέναντι στις προκλήσεις στην εκπαίδευση ιδιαιτέρως δε μετά την πανδημία και τις συνέπειές της στην ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση παγκοσμίως. 

   

  Κατά την προετοιμασία της Συνόδου, η Ελλάδα, δια του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, διαδραμάτισε καίριο ρόλο, ως μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Συνόδου και ως από κοινού επικεφαλής (μαζί με τη Σιγκαπούρη) σε μία από τις πέντε κεντρικές θεματικές ενότητες για την ψηφιακή μάθηση και τον μετασχηματισμό της εκπαίδευσης. Επιπλέον, το Υπουργείο διοργάνωσε δύο γύρους εθνικών διαβουλεύσεων και συμμετείχε ενεργά στην προπαρασκευαστική Σύνοδο Κορυφής Υπουργών Παιδείας στο Παρίσι τον περασμένο Ιούνιο.

   

  Η Σύνοδος Κορυφής του ΟΗΕ αποτελεί ευκαιρία να αναδειχθεί η εκπαίδευση ως κορυφαία θεματική στην παγκόσμια πολιτική ατζέντα, να δρομολογηθούν δράσεις για την ανάκτηση των μαθησιακών απωλειών και να ενεργοποιηθεί ο μετασχηματισμός της εκπαίδευσης σε έναν ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο. Περισσότεροι από 110 εκπρόσωποι Κυβερνήσεων έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη δια ζώσης συμμετοχή τους στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ.

  Η Υπουργός προγραμματίζεται να συμμετάσχει ως Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης σε μια σειρά από συνεδρίες, καθώς και στο κλείσιμο της Ολομέλειας το Σάββατο 17/9 στη θεματική του ψηφιακού μετασχηματισμού της εκπαίδευσης, ως επικεφαλής από κοινού με την Σιγκαπούρη.  

   

  Επιπλέον, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ως μέλος του “Mission 4.7”, ενός δικτύου εκπροσώπων από τη διεθνή πολιτική σκηνή, τον ακαδημαϊκό χώρο, την κοινωνία των πολιτών και τον επιχειρηματικό κόσμο που στοχεύει στην επιτάχυνση του μετασχηματισμού της εκπαίδευσης, θα συμμετάσχει σε εκδήλωση που διοργανώνεται στο Πανεπιστήμιο Columbia. Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των άλλων μελών συγκαταλέγονται ο Ban Ki-moon, 8ος Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, η Audrey Azoulay, Γενική Διευθύντρια της UNESCO καθώς και άλλες ηγετικές προσωπικότητες. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της, η Υπουργός προγραμματίζει επίσης επισκέψεις σε start-up επιχειρήσεις που ειδικεύονται σε ψηφιακά εκπαιδευτικά εργαλεία καθώς και διμερείς συναντήσεις με Υπουργούς Παιδείας άλλων κρατών και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας.

   

   

  Φόρμα Εθελοντή

  Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

  ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
  Εγγραφή στο Newsletter

  Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

  ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ