Μακεδονικό Πρακτορείο 104,9 fm, εκπομπή “Την ίδια ώρα” με τους Κώστα Παπαδάκη και Σοφία Παπαδοπούλου

  Οκτώβριος 4, 2017
  #MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki
  «Είναι σαφές ότι εδώ και δυόμισι χρόνια αυτή η κυβέρνηση δεν στέλνει ένα σαφές μήνυμα στους επενδυτές. Αντιθέτως βάζει διαρκώς προσκόμματα, προκαλεί αναβολές, κωλυσιεργίες και προβάλλει προς τα έξω την εικόνα ενός κυβερνητικού σχήματος, το οποίο δεν είναι en bloc υπέρ των επενδύσεων», δήλωσε η τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας Νίκη Κεραμέως στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM», σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην επένδυση στο Ελληνικό, μετά και τη χθεσινή γνωμοδότηση του ΚΑΣ.

  «Η γνωμοδότηση του ΚΑΣ είναι σημαντική για τους επενδυτές, όμως η ακολουθούμενη έως τώρα από την κυβέρνηση διαδικασία στέλνει διαφορετικά μηνύματα», ανέφερε η κ. Κεραμέως, σημειώνοντας ότι η επένδυση στο Ελληνικό δεν είναι η μοναδική περίπτωση όπου «δεν υπάρχει σαφές στίγμα που να δίνεται από την κυβέρνηση», αλλά αντίστοιχα θέματα υπήρξαν και με άλλες επενδύσεις, «όπως στις Σκουριές, όπως με πολυεθνικές που αναστέλλουν μέρος των εργασιών τους κ.λπ.». Ειδικά σε ό,τι αφορά την επένδυση στις Σκουριές η βουλευτής της ΝΔ παρατήρησε ότι «έχουν βγει από το ΣτΕ πόσες αποφάσεις για το θέμα το περιβαλλοντικό, το οποίο έχει λήξει και εξακολουθούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και λένε ότι η εταιρεία δεν σέβεται τους περιβαλλοντικούς κανόνες», ενώ «το θέμα που υπάρχει έχει να κάνει καθαρά με τεχνικές άδειες, δεν έχει καμία σχέση με το περιβάλλον».

  Αναπτύσσοντας την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την ανάκαμψη της οικονομίας και ενθάρρυνση των επενδύσεων η κ. Κεραμέως ανέφερε: «Υπάρχουν δύο πτυχές στο πρόγραμμά μας. Η πρώτη έχει να κάνει με κάποια άμεσα μέτρα, κάποιες λελογισμένες μειώσεις φόρων, οι οποίες μπορούν να γίνουν ανεξαρτήτως του δημοσιονομικού περιβάλλοντος, γιατί έχουμε ήδη παρουσιάσει ισόποσες περικοπές δαπανών […] Το δεύτερο σκέλος αφορά στη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων […] όπου θα προτείνουμε στους δανειστές ένα σχέδιο βάσει του οποίου οι πραγματικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις θα προχωρήσουν πολύ γρήγορα σε αντάλλαγμα με μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων».

   

  Εδώ η δημοσίευση της συνέντευξης.

  Φόρμα Εθελοντή

  Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

  ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
  Εγγραφή στο Newsletter

  Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

  ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ