Αναφορά με θέμα: «Επιστολή ανησυχίας αποφοίτων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Κύπρου για την καθυστέρηση αναγνώρισης του τίτλου τους»

    Ιανουάριος 8, 2019
    #MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki
    ΑΝΑΦΟΡΑ

    Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου

    Θέμα: «Επιστολή ανησυχίας αποφοίτων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Κύπρου για την καθυστέρηση αναγνώρισης του τίτλου τους»

    Αθήνα, 8 Ιανουαρίου 2019

    Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

    Σας διαβιβάζουμε επιστολή ομάδας αποφοίτων του μεταπτυχιακού προγράμματος Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Frederick University Of Cyprus, με την οποία εκφράζουν την ανησυχία τους για την καθυστέρηση της διαδικασίας αναγνώρισης του μεταπτυχιακού τίτλου τους, γεγονός που τους στερεί επαγγελματικές ευκαιρίες.

    Παρακαλούμε για την εξέταση των τιθέμενων ζητημάτων και την ενημέρωσή μας.

    Η αναφέρουσα Βουλευτής

    Νίκη Κ. Κεραμέως, Επικρατείας

    ΠΡΟΣ: ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΟΜΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

    Αξιότιμη κα. Κεραμέως,

    είμαστε μια ομάδα αποφοίτων του μεταπτυχιακού προγράμματος Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Frederick University Of Cyprus και περατώσαμε τις σπουδές μας τον Ιούνιο του 2018.

    Κατά τα προβλεπόμενα της Ελληνικής νομοθεσίας για να ξεκινήσει η διαδικασία της αναγνώρισης του μεταπτυχιακού τίτλου το πανεπιστήμιο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες προσκόμισε στο ΔΟΑΤΑΠ στην Αθήνα, όλα τα σχετικά έγγραφα τα οποία και έχουν πάρει αριθμό πρωτοκόλλου.

    Σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο του ΔΟΑΤΑΠ 3328/2005 η διαδικασία αναγνώρισης τίτλου της αλλοδαπής πρέπει να ολοκληρωθεί εντός 3 μηνών από την ημερομηνία κατάθεσης όλων των απαραιτήτων δικαιολογητικών και εφόσον έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι επιμέρους ενέργειες ελέγχου τους.

    Κατανοούμε ότι λόγω του μεγάλου όγκου των πτυχίων που έχουν κατατεθεί και ελλείψει προσωπικού η διαδικασία αυτή απαιτεί χρόνο. Ωστόσο όμως, επειδή ο  υπουργός παιδείας ανακοίνωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι οι αιτήσεις για την ειδική αγωγή θα γίνουν τον Ιανουάριο και μάλιστα θεωρείται πιθανό οι πίνακες αυτοί να κλειδώσουν για τα επόμενα δύο χρόνια,  η διαδικασία αναγνώρισης επείγει ακόμη περισσότερο και είναι επιτακτική.

    Δεν επιζητάμε να κατηγορήσουμε κάποιον, ζητούμε όμως:

    να κατανοήσετε τη θέση μας και να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία αναγνώρισης όπως ορίζει ο νόμος το συντομότερο δυνατόν και μάλιστα πριν από την έναρξη των αιτήσεων του Ιανουαρίου, ώστε να καταστεί εφικτή η κατάθεση του τίτλου αυτού στους πίνακες αναπληρωτών ειδικής αγωγής την χρονιά 2019-2020. Είναι  αδιανόητο  εν καιρώ κρίσης, να στερούμαστε επαγγελματικών ευκαιριών λόγω καθυστέρησης μιας τυπικής διαδικασίας.

    τη στελέχωση του οργανισμού τόσο με ανθρώπινο δυναμικό όσο και με ηλεκτρονικά μέσα, για την ταχύτερη εξυπηρέτηση των αιτημάτων που υποβάλλονται σε αυτόν

    Ελπίζουμε να κατανοείτε την ανησυχία μας και να θέσετε άμεσα το θέμα στη Βουλή.

    Με τιμή,

    απόφοιτοι του μεταπτυχιακού προγράμματος Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Frederick University Of Cyprus (Ιούνιος 2018)

     

    Φόρμα Εθελοντή

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
    Εγγραφή στο Newsletter

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ