“Αναγκαία η ουσιαστική βοήθεια προς τις κοινωνικά ευπαθείς οικογένειες, μέσω της επανένταξης στον κοινωνικό και εργατικό ιστό”

    Ιούλιος 14, 2016
    #MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki

    Νίκη Κ. Κεραμέως: «Η πραγματική πρόκληση και η πραγματική βοήθεια που μπορούμε ως πολιτικό σύστημα να προσφέρουμε είναι να βοηθήσουμε τις κοινωνικά ευπαθείς οικογένειες να επανενταχθούν στην κοινωνία, να επανενταχθούν στον κοινωνικό και εργατικό ιστό. Τότε λύνεται το πρόβλημα και όχι με πυροσβεστικές και εφήμερες λύσεις.»

    Η βουλευτής Επικρατείας, Νίκη Κ. Κεραμέως, στην ομιλία της ως Κοινοβουλευτικής Εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας κατά τη συζήτηση επί της πρότασης νόμου του ΚΚΕ για τα “Μέτρα ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών” στην Ολομέλεια της Βουλής, ανέδειξε αφενός το μέγεθος της υποκρισίας και της ανευθυνότητας της σημερινής κυβέρνησης να μιλά για κυβερνητική πολιτική με όραμα και οικοδόμηση κοινωνικού κράτους, αφετέρου ότι τα προβλήματα των “λαϊκών” οικογενειών δεν μπορούν να επιλυθούν με εμβαλωματικού τύπου παρεμβάσεις, αλλά χρειάζεται στόχευση, στρατηγική και κοστολόγηση.

    Ακολουθούν τα βασικά σημεία ομιλίας της Κοινοβουλευτικής Εκπροσώπου ΝΔ:

    ▪ Σήμερα είναι άλλη μία από εκείνες τις αμήχανες ημέρες για τους βουλευτές της Κυβερνώσας πλειοψηφίας, καθώς το περιεχόμενο της πρότασης νόμου που συζητάμε ταυτίζεται με όσα προεκλογικά στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ.

    ▪ Σήμερα η Κυβέρνηση την απορρίπτει, τον Απρίλιο του 2013, που είχε συζητηθεί ξανά, ο ΣΥΡΙΖΑ την είχε στηρίξει με σθένος.

    ▪ Είναι πάρα πολλά τα παραδείγματα λόγου του ΣΥΡΙΖΑ που προεκλογικά υπόσχονταν αυτά ακριβώς που σήμερα δεν ψηφίζουν, που σήμερα δεν νομοθετούν, όπως η σεισάχθεια που υποσχόταν ο κ. Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ το 2014.

    ▪ Γιατί δεν νομοθετείτε την σεισάχθεια που υποσχεθήκατε και έτσι υφαρπάξατε την ψήφο του ελληνικού λαού;

    ▪ Μα γιατί τώρα, μακριά πλέον από τις προεκλογικές σας υποσχέσεις, μακριά ακόμη και από τις ανεδαφικές σας προγραμματικές δηλώσεις, αναγκάζεστε να ομολογήσετε την πραγματικότητα, την οποία επιδεινώσατε σημαντικά με τις επιλογές που κάνετε εδώ και 18 μήνες ως Κυβέρνηση, με αποτέλεσμα η ζωή των Ελλήνων πολιτών να χειροτερεύει καθημερινά.

    ▪ Βασική προϋπόθεση για ένα βιώσιμο κοινωνικό κράτος είναι μια βιώσιμη οικονομία. Και το 2014, μετά από σκληρές θυσίες ολόκληρης της κοινωνίας, η ελληνική οικονομία είχε δειλά δειλά γυρίσει τροχιά και μετά από χρόνια το πρόσημο στην ανάπτυξη ήταν θετικό.

    ▪ Οι πολίτες που μας παρακολουθούν και μας κρίνουν για τις πράξεις μας ξέρουν πολύ καλά τι έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ μέσα στη δίνη της κρίσης, όλα τα προβλήματα δεν τα έλυσε αλλά κατόρθωσε στο τέλος του 2014 να οδηγήσει την οικονομία και την κοινωνία σε μία – έστω περιορισμένη – τροχιά ανάπτυξης.

    ▪ Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ ΑΝΕΛ τιμωρεί την εργασία και επιλέγει κοινωνικά άνισα μέτρα οδηγώντας σε μια γενικευμένη κατάσταση κοινωνικής αδικίας.

    ▪ Αυτό είναι το αποτύπωμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ ΑΝΕΛ στην οικοδόμηση του κοινωνικού κράτους.

    ▪ Θα ήθελα να αναφερθώ και στην δεινή κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει το τραπεζικό σύστημα τους τελευταίους 18 μήνες. Και αυτό γιατί η πρόταση νόμου του ΚΚΕ, που τον Απρίλιο του 2013 ο ΣΥΡΙΖΑ στήριζε με σθένος, τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε προεκλογική σημαία του τη σεισάχθεια, είναι πραγματικά επίκαιρη και έρχεται σήμερα που, όπως όλα δείχνουν, από τον Σεπτέμβριο επιταχύνονται οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί και από το ελληνικό δημόσιο και από τις ελληνικές τράπεζες.

    ▪ Κρίνω εξίσου σημαντικό να αναφερθώ σε κάτι το οποίο καθορίζει την προσωπική μου πορεία και στο οποίο αναφέρθηκα και στην πρώτη μου ομιλία στη Βουλή το Μάρτιο 2015, κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης.

    ▪ Τότε, που η ΝΔ, ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη, υπερψήφισε το νομοθέτημα παρά το γεγονός ότι αυτά που δόθηκαν στους πολίτες ήταν σταγόνα στον ωκεανό, 108 εκατομμύρια από τα 2 δις που είχατε υποσχεθεί.

    ▪ Πενιχρά και χωρίς στρατηγική στόχευση, όπως και αργότερα στο νομοσχέδιο για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου, όσα δόθηκαν ήταν ακοστολόγητα.

    ▪ Πυροσβεστικές, πρόχειρες λύσεις, εμβαλωματικού τύπου. Δεν λύνονται έτσι τα προβλήματα της κοινωνίας.

    ▪ Η κάθε ρύθμιση, όσο μικρή και αν είναι, οφείλει να γίνεται μέσα σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, μετά από έρευνα, μελέτη και ανάλυση των αναγκών, ακόμα βαθύτερα μετά από συγκριτική μελέτη αντίστοιχων ρυθμίσεων στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ή σε χώρες με παρόμοια χαρακτηριστικά.

    ▪ Είναι σημαντικό να προσφέρουμε στήριξη, ανακούφιση σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες.

    ▪ Η πραγματική πρόκληση και η πραγματική βοήθεια που μπορούμε ως πολιτικό σύστημα να προσφέρουμε είναι να βοηθήσουμε τις κοινωνικά ευπαθείς οικογένειες να επανενταχθούν στην κοινωνία, να επανενταχθούν στον κοινωνικό και εργατικό ιστό. Τότε λύνεται το πρόβλημα.

    ▪ Όταν δίνεις σε κάποιον ένα ψάρι, του δίνεις τροφή για μια μέρα. Όταν όμως του μάθεις να ψαρεύει, του δίνεις τροφή για μια ζωή.

    Φόρμα Εθελοντή

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
    Εγγραφή στο Newsletter

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ