Δελτίο τύπου: ομιλία μου ως Υπεύθυνης Τομέα Διοικ. Μεταρρ. & Ηλ. Διακυβέρνησης ΝΔ στην Προσυνδιάσκεψη της ΝΔ στην Καστοριά σχετικά με τις Μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Διοίκηση

    Ιούνιος 15, 2015
    #MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Ομιλία της Υπεύθυνης Τομέα Διοικ. Μεταρρ. & Ηλ. Διακυβέρνησης ΝΔ, Βουλευτού Επικρατείας Νίκης Κ. Κεραμέως, στην Προσυνδιάσκεψη της ΝΔ στην Καστοριά σχετικά με τις Μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Διοίκηση

    Αθήνα, 15 Ιουνίου 2015

    Η Υπεύθυνη Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Επικρατείας κα Νίκη Κ. Κεραμέως, μίλησε χθες, Κυριακή 14 Ιουνίου, στην 6η προσυνδιάσκεψη της Νέας Δημοκρατίας με θέμα «Οι ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Διοίκηση ως πυλώνας ανάπτυξης» στην Καστοριά. Η κα Κεραμέως δήλωσε σχετικά:

    «Πιστεύω ότι μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις της διοικητικής μεταρρύθμισης σήμερα είναι να χτίσουμε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ δημόσιας διοίκησης και επιχειρηματικότητας – να συνεχίσουμε με συνέπεια τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις δομών, διαδικασιών και αντιλήψεων στη δημόσια διοίκηση. Με στόχο να βελτιώσουμε το επιχειρηματικό περιβάλλον, να απελευθερώσουμε τις παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας και να συμβάλουμε, έτσι, στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρας.»

    Η κα Κεραμέως αναφέρθηκε εκτενώς στις μεταρρυθμίσεις που υλοποιήθηκαν από την προηγούμενη Κυβέρνηση στη Δημόσια Διοίκηση στο πλαίσιο 5 αξόνων:
    1. Μείωση γραφειοκρατίας και διοικητικών βαρών
    2. Μείωση διοικητικών δομών
    3. Βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού
    4. Ενίσχυση διαφάνειας και λογοδοσίας
    5. Εκπόνηση εθνικής στρατηγικής για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση

    Στη συνέχεια η κα Κεραμέως έκανε συγκεκριμένες προτάσεις για το μέλλον στον τομέα της Δημόσιας Διοίκησης επισημαίνοντας ότι το πλαίσιο για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας του πολίτη, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας οριοθετείται από ένα κράτος αποτελεσματικό και ευέλικτο που θα εφαρμόζει τους νόμους και θα εγγυάται ίσες ευκαιρίες για όλους.

    Το πλήρες κείμενο της ομιλίας είναι διαθέσιμο ΕΔΩ.

    Στο πλαίσιο της προσυνδιάσκεψης, η κα Κεραμέως συναντήθηκε – από κοινού με τους Βουλευτές της Ν.Δ. κα Μαρία Αντωνίου, κ. Αθανάσιο Μπούρα και κ. Θεόδωρο Φορτσάκη – με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστοριάς Σεραφείμ, από τον οποίο ενημερώθηκαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ακριτική Μητρόπολη της Καστοριάς, αλλά και για το σημαντικό κοινωφελές της έργο μέσα στην κρίση. Η κα Κεραμέως συνάντησε επίσης τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καστοριάς, κ. Χαράλαμπο Καραταγλίδη, και συζήτησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του Νομού αλλά και τα ανησυχητικά επίπεδα της ανεργίας.

    Φόρμα Εθελοντή

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
    Εγγραφή στο Newsletter

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ