ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

    Μάρτιος 1, 2016
    #MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki
    banner

    Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
    Σας αποστέλλω το παρόν ενημερωτικό δελτίο, που συνοψίζει τη δράση μου εντός κι εκτός Βουλής κατά το μήνα Φεβρουάριο 2016.
    Πατώντας πάνω στους ενεργούς (μπλε) συνδέσμους, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες για την κάθε θεματική.
    Θα χαρώ να λάβω τα σχόλιά σας.

    image

    ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΟΥ ΩΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΕΡΙ “ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ – ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ”
    Με την πρωτολογία και τη δευτερολογία μου στην Ολομέλεια της Βουλής, επιχείρησα να αναδείξω τη διγλωσσία της Κυβέρνησης και στον τομέα της Δημόσιας Διοίκησης. Με προμετωπίδα την αποπολιτικοποίηση της διοίκησης, η Κυβέρνηση ικανοποιεί για ακόμα μια φορά τις ανάγκες των κομματικών της υποστηρικτών. Περαιτέρω, οι βασικές διατάξεις του νομοθετήματος αποτελούν ρυθμίσεις χωρίς αντίκρισμα και έτσι αποδεικνύεται εν πολλοίς ψευδεπίγραφο. Οι μεγαλόστομες διακηρύξεις για αξιοκρατία, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα παραμένουν κενό γράμμα στις σελίδες της εισηγητικής έκθεσης, καθώς το νομοθέτημα, διανθισμένο με πλήθος άσχετων διατάξεων και τροπολογιών, αναπαράγει όλες τις παθογένειες της ελληνικής δημόσιας διοίκησης. Σε συνέντευξή μου στη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ απαντώ αναλυτικά στο ερώτημα “γιατί είπαμε όχι” στο εν λόγω νομοσχέδιο, ενώ στο άρθρο μου στην ιστοσελίδα www.liberal.gr “Περιμένοντας τη μεταρρύθμιση….” συνοψίζω τις αντιρρήσεις μας επί της διαδικασίας και της ουσίας του νομοσχεδίου, υπογραμμίζοντας επιπλέον την εναντίωσή μας στη «νομοτεχνική βελτίωση» της τελευταίας στιγμής, με την οποία η Κυβέρνηση προχώρησε στην προκλητική σύσταση 33 επιπλέον θέσεων Διοικητικών Γραμματέων.

    kerameus

    “ΑΚΟΣΤΟΛΟΓΗΤΕΣ ΟΙ ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ”: ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ “ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ”
    Κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το “παράλληλο πρόγραμμα” της Κυβέρνησης, επικέντρωσα την παρέμβασή μου σε δύο κυρίως χαρακτηριστικά της Κυβερνητικής ρητορικής στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής: την ακοστολόγητη και αμετροεπή παροχολογία και τις εμβαλωματικού τύπου παρεμβάσεις. “Με ευχολόγια, πολιτική δεν μπορεί να γίνει. Και χωρίς κοστολόγηση, η κοινωνική σας πολιτική καθίσταται κενό γράμμα. Κυρίες και κύριοι της Κυβέρνησης, εμείς είμαστε πραγματιστές και ειλικρινείς. Ξέρουμε έως πού φτάνει το πορτοφόλι της χώρας και αναλόγως σε τι βαθμό μπορούν να προσφερθούν παροχές προς τους κοινωνικά αδύναμους συμπολίτες μας. [………] την ώρα που κάποιος θα κληθεί να πληρώσει την κατ’ επίφαση αυτή γενναιοδωρία [σας], αυτός να είναι ως συνήθως ο Έλληνας φορολογούμενος”.

    index

    ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ – ΟΜΙΛΙΑ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
    Διήμερο συνέδριο με θέμα «Μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση και ανάπτυξη: εμπειρίες και προτάσεις» πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή.
    Με την παρέμβασή μου σε αναφορές στις μεταρρυθμίσεις που έλαβαν χώρα το διάστημα 2012-2014, αλλά και με συγκεκριμένες προτάσεις για το μέλλον, προσπάθησα να αναδείξω την τεράστια πρόκληση της διοικητικής μεταρρύθμισης σήμερα: την οικοδόμηση μιας νέας σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ δημόσιας διοίκησης και επιχειρηματικότητας. Μεταξύ άλλων, πρότεινα «να συνεχίσουμε με συνέπεια και προγραμματισμό τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις δομών, διαδικασιών και, βασικά, αντιλήψεων στη δημόσια διοίκηση, όπως δρομολογήθηκαν και εντατικοποιήθηκαν το διάστημα 2012-2014, με στόχο να βελτιώσουμε το επιχειρηματικό περιβάλλον, να απελευθερώσουμε τις παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας και να συμβάλλουμε, έτσι, στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρας».

    8712f3d4-1bd1-4c09-8165-71f26ffe3373

    “Η ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΩΣ ΑΞΙΑ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΑΔΑ”: ΟΜΙΛΙΑ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΔΟΥΚΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
    Τρεις τομείς – πεδία μάχης για την επιδίωξη της αριστείας, της αυτοβελτίωσης μέσα από την προσπάθεια και τη σκληρή δουλειά προέβαλα στην ομιλία που εκφώνησα σε εκδήλωση των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, με θέμα την Αριστεία ως αξία στη σύγχρονη Ελλάδα.
    1) Η παιδεία. Ενώ οι πολίτες επιδιώκουν την ανώτερη εκπαίδευση, την αριστεία στην παιδεία, την υψηλή μόρφωση για τα παιδιά τους, η Κυβέρνηση εξαλείφει δομές που μπορούν να παράσχουν αυτές τις υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικές υπηρεσίες και αντιστρατεύεται την αριστεία και προκρίνει την ήσσονα προσπάθεια. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, τα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία, η επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, η απαγόρευση αξιολόγησης των εκπαιδευτικών από τα ιδιωτικά σχολεία.
    2) Ο επαγγελματικός στίβος. Η επιδίωξη της επαγγελματικής αριστείας είναι ένας διαρκής αγώνας για αυτοβελτίωση, με αφετηρία τις αρχές και τις γνώσεις μας, που εμπλουτίζονται δια βίου, καλλιεργούνται, δοκιμάζονται και διαμορφώνονται με το πέρασμα των χρόνων και την αφομοίωση των εμπειριών.
    3) Η συμμετοχή στα κοινά. Είναι η εύκολη λύση να μην ασχολείται κάποιος με την πολιτική, επειδή αυτή μπορεί να φαίνεται διεφθαρμένη ή το σύστημα σαθρό. Οφείλουμε να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν και να μην στεκόμαστε παθητικά απέναντι στις εξελίξεις. Πολύ περισσότερο δε στην εποχή μας που η πολιτική συγκυρία είναι τόσο κρίσιμη και τα διακυβεύματα τόσο μεγάλα.

    index

    ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ
    Καταγραφή απόψεών μου στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο:
    1. ΤΟ ΒΗΜΑ, 5/2, σχόλιο για την “Αποπολιτικοποίηση του δημοσίου”
    2. ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, 7/2, άρθρο με τίτλο: “Τα λάθη της κυβέρνησης για το προσφυγικό”
    3. ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, 25/2, συνέντευξη με τίτλο: “Γιατί είπαμε όχι στο ν/σ για τη Δημόσια Διοίκηση”
    4. VOULIWATCH.GR, 25/2, απάντηση σε πολίτη σχετικά με την οδική ασφάλεια και την τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της Αττικής
    5. LIBERAL.GR, 26/2, άρθρο με τίτλο: “Περιμένοντας τη μεταρρύθμιση…”
    6. ΒΟΥΛΗ & ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ, 29/2, συνέντευξη με τίτλο: “Η κυβέρνηση άνοιξε την εκλογολογία, μην αντέχοντας το βάρος των ευθυνών και της απραξίας της”

    Τηλεοπτικές εμφανίσεις:
    1. ART TV, 2/2
    2. ΕΡΤ1, 6/2
    3.ΚΟΝΤRΑ Channel, 10/2
    4. STAR, 12/2
    5. MEGA, 14/2
    6. ΕΡΤ1, 22/2
    7. ΣΚΑΪ, 29/2

    Σχολιάζοντας την επικαιρότητα στο ραδιοφωνικό αέρα:
    1. REAL FM, 1/2
    2. ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM, 2/2
    3. ALPHA RADIO 98,9 FM, 8/2
    4. ΒΗΜΑ 99,5 FM, 8/2
    5. ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 104,9 FM, 10/2
    6. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 98,7 FM, 11/2
    7. ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΚΑΝΑΛΙ 1 90,4 FM, 11/2
    8. FLASH 96 FM, 15/2
    9. ΣΚΑΪ 100,3 FM, 16/2
    10. ΑΘΗΝΑ 9.84 – 98,3 FM, 23/2
    11. ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 91,6 και 105,8 FM, 29/2
    12. ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΚΑΝΑΛΙ 1 90,4 FM, 29/2

    hp

    ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ
    Ερωτήσεις που έχω καταθέσει ή συνυπογράψει με Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατά το μήνα Φεβρουάριο προς τους αρμόδιους Υπουργούς, ασκώντας κοινοβουλευτικό έλεγχο για πράξεις ή παραλείψεις της Κυβέρνησης:
    1. Έλλειψη ασθενοφόρων και προβλήματα λειτουργίας του ΕΚΑΒ (Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας)
    2. Κίνδυνος χαρακτηρισμού παράνομης κρατικής ενίσχυσης για την κεφαλαιακή ενίσχυση 30 εκατομμυρίων ευρώ προς την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ)
    3. Ενέργειες της Κυβέρνησης για προσέλκυση στρατηγικών επενδύσεων
    4. Κίνδυνος αναστολής λειτουργίας των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης
    5. Καθυστέρηση στη χρηματοδότηση των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Παιδιών/Ατόμων με Αναπηρία
    6. Προγραμματισμός και αξιοποίηση πόρων των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων στην διαχείριση της Προσφυγικής Κρίσης
    7. Αποπληρωμή του Ανταποδοτικού Τέλους Αιολικών Πάρκων στους οικιακούς καταναλωτές ορεινών κοινοτήτων και πληρωμή του Ανταποδοτικού Τέλους Αιολικών Πάρκων προς τις φιλοξενούσες τα εν λόγω Αιολικά Πάρκα Δημοτικές Αρχές
    8. Για την εκπλήρωση της εκ των προτέρων αιρεσιμότητας του ΕΣΠΑ 2014/2020 που αφορά στην ενεργειακή αποδοτικότητα των κτιρίων
    9. Πρόοδος υλοποίησης των έργων προτεραιότητας του ΕΣΠΑ 2007/2013 που ταξινομήθηκαν στην κατηγορία “Σε Κίνδυνο”
    10. Εξέλιξη του Προγράμματος Αποκρατικοποιήσεων και Αξιοποίησης Περιουσίας του Δημοσίου
    11. Επίκαιρη επερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών σχετικά με την εξέλιξη του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης περιουσίας του Δημοσίου
    12. Η Κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε ένα Grexit Σένγκεν
    13. Διαδικασία παραχώρησης του ΟΛΠ και σύσταση Δημόσιας Αρχής Λιμένων

    12783524 10153809138590239 2161966899557493067 o

    ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
    Είχα την τιμή να βρεθώ στο πλάι Συλλόγων της κοινωνίας των πολιτών, αλλά και των τοπικών οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας, στις εκδηλώσεις για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας τους. Ανταλλάξαμε προβληματισμούς και προτάσεις, μεταξύ άλλων, με τα μέλη και τους φίλους των Τοπικών Οργανώσεων ΝΔ Πετρούπολης, Αλίμου, Ν. Ιωνίας, Ταύρου, του Συλλόγου Τριτέκνων Περιφέρειας Αττικής, του Συλλόγου Γυναικών Γλυφάδας με καρκίνο του μαστού ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ.

    site

    www.nikikerameus.gr

    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
    για το έργο μας, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας.
    Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 3640375, 210 3640846, 210 3640858, Fax: 210 3640487,
    email: info@nikikerameus.gr

    Diagrafi NEW
    1px
    Φόρμα Εθελοντή

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
    Εγγραφή στο Newsletter

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ