ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ, Μάιος-Ιούνιος 2018

    Ιούλιος 4, 2018
    #MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki

    Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
    Σας αποστέλλω το παρόν ενημερωτικό δελτίο με σημεία της δράσης μου κατά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο 2018, εντός και εκτός Βουλής.
    Πατώντας πάνω στους ενεργούς (μπλε) συνδέσμους, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες για κάθε θεματική.
    Όπως πάντα, θα χαρώ να λάβω τα σχόλιά σας.

    ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

    34780050 2056074251301042 6220492029189685248 n

    Νομοσχέδιο απορρύθμισης και υποβάθμισης των δομών υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου
    Διατυπώσαμε αναλυτικές αντιρρήσεις και ζητήσαμε, ως Νέα Δημοκρατία, την άμεση απόσυρση ενός ακόμη νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας με σοβαρά διαδικαστικά και ουσιαστικά προβλήματα.
    Διαδικαστικά προβλήματα: η δημόσια διαβούλευση διήρκησε μόλις 10 ημέρες και αφορούσε μόλις 51 από τα 113 συνολικά άρθρα (586 σελίδες) του νομοσχεδίου, ενώ ακολούθως κατατέθηκε στη βουλή (και πάλι) με επείγουσα διαδικασία για ψήφιση εντός 3 ημερών. Μια διαδικασία παρωδία με προφανή σκοπό να περιοριστεί η ουσιαστική αξιολόγηση του νομοσχεδίου.
    Ουσιαστικά πλήγματα: το νομοσχέδιο καταργεί την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και δομές με αποδεδειγμένη προσφορά στην εκπαιδευτική διαδικασία, όπως οι σχολικοί σύμβουλοι, δημιουργεί νέες συγκεντρωτικού χαρακτήρα, υδροκέφαλες δομές, μακριά από την εκπαιδευτική πράξη και τη σχολική μονάδα αντίθετα με όσα υπαγορεύουν οι διεθνείς τάσεις, επιχειρεί να αλώσει τη διοίκηση της εκπαίδευσης με κομματικά στελέχη, μεταξύ άλλων περιορίζοντας τη δυνατότητα σε στελέχη με εμπειρία να είναι εκ νέου υποψήφια, υποβαθμίζει σημαντικά την ειδική αγωγή και προσθέτει επιπλέον βάρη στα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και τις οικογένειές τους. Εδώ η παρέμβασή μου κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και η ομιλία μου στην Ολομέλεια.

    image

    Πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης
    Αυτά που συμβαίνουν επί των ημερών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχουν προηγούμενο στην ελληνική πολιτική και συνταγματική ιστορία. Η συμφωνία στην οποία κατέληξε η Κυβέρνηση σχετικά με το σκοπιανό ζήτημα συνιστά μη αποδεκτή εθνική υποχώρηση. Εδώ η τοποθέτησή μου επί της πρότασης δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας κατά της Κυβέρνησης.

    3

    Μη αναστρέψιμο σε λίγα χρόνια το δημογραφικό πρόβλημα
    Με την ολοκλήρωση του έργου της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Δημογραφικό, επίκειται η σύνταξη Έκθεσης-πορίσματος, 25 ολόκληρα χρόνια μετά από την τελευταία και μοναδική σχετική Έκθεση. Κατά τη σύντομη παρέμβασή μου, πρότεινα αφ’ ενός να καταγραφούν οι δημογραφικές εξελίξεις σε σχέση και με προηγούμενο κοινοβουλευτικό πόρισμα, αφ’ ετέρου να παρουσιαστούν αιτίες, προτάσεις και -κυρίως- να μεταδοθεί ηχηρά το μήνυμα ότι απομένουν μόλις λίγα έτη ώσπου η κατάσταση να γίνει μη αναστρέψιμη.

    image

    Στον αέρα το έργο της Επιτροπής για τη μελέτη των Οικονομικών της Εκπαίδευσης
    Το Φεβρουάριο του 2017, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε πανηγυρικά τη συγκρότηση Επιτροπής για την μελέτη των Οικονομικών της Εκπαίδευσης. Η ΝΔ, με υπευθυνότητα, συναίνεσε και υπέδειξε έγκριτους επιστήμονες για να συμμετάσχουν σε αυτήν. Ενώ είχε ανακοινωθεί ότι θα προέκυπταν τα πρώτα αποτελέσματα έως τον Ιούνιο του 2017, δεν έχει υπάρξει κανένα πόρισμα έως σήμερα. Εν τω μεταξύ, η Κυβέρνηση έχει νομοθετήσει πλείστες ρυθμίσεις για την Εκπαίδευση χωρίς δυνατότητα εκτίμησης της δημοσιονομικής τους επιβάρυνσης από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Για εμάς, το έργο της μελέτης των οικονομικών της εκπαίδευσης συνιστά σημαντική προϋπόθεση κάθε σχεδιαζόμενης εκπαιδευτικής πολιτικής. Εδώ οι παρεμβάσεις μου στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση της σχετικής Επίκαιρης Ερώτησής μου.

    image

    Νομοσχέδιο για αναδοχή και υιοθεσία
    Κατά την παρέμβασή μου στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου για την αναδοχή και υιοθεσία, το οποίο ενσωματώνει σχεδόν το σύνολο των προτάσεων που είχε καταθέσει η Νέα Δημοκρατία προ διετίας, ανέδειξα τη γραφειοκρατία και τις αδυναμίες του συστήματος που δεν επιτρέπει σε πολλά νεαρά ζευγάρια να γίνουν ανάδοχοι ή θετοί γονείς, καθώς και το γεγονός ότι υπάρχουν περίπου 3.000 εγκαταλελειμμένα παιδιά, σε μαιευτήρια και ιδρύματα της χώρας, όπου διαμένουν για 7, 8 ή περισσότερα χρόνια.“Ο δημόσιος και ο κοινοβουλευτικός διάλογος θα έπρεπε να αφορά πρωτίστως τα παιδιά που δεν είχαν ίσες ευκαιρίες στη ζωή και που αγωνίζονται και ευελπιστούν να γνωρίσουν μια μέρα γονείς που θα τα περιβάλλουν με φροντίδα και αγάπη. Τα παιδιά αυτά θα πρέπει να είναι η απόλυτη πολιτική μας προτεραιότητα.” Εδώ το βίντεο και το πλήρες κείμενο της ομιλίας μου.

    2

    Συνολική προσέγγιση στην εκπαιδευτική και προνοιακή πολιτική για τους Ρομά
    Την ανάγκη για μία ολοκληρωμένη προσέγγιση, με κύριους άξονες την αποτελεσματικότερη χρήση χρηματοδότησης, την παρακολούθηση και την αξιολόγηση των επιπτώσεων κάθε παρέμβασης, τον καλύτερο συντονισμό σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο και τον ουσιαστικότερο διάλογο με τους Ρομά, υπογράμμισα κατά την παρέμβασή μου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, στη συζήτηση για την εκπαιδευτική και προνοιακή πολιτική για τους Ρομά. Η εκπαιδευτική πολιτική θα πρέπει να περιλαμβάνει, πέραν του γνωστικού μέρους, και προγράμματα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών, αλλά και ψυχοκοινωνική στήριξη των οικογενειών, ώστε να ενισχυθούν οι πολιτικές ένταξης των Ρομά.

    ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

    28.6

    Προκλήσεις και προοπτικές για το Δημόσιο Πανεπιστήμιο σήμερα
    Την ευκαιρία να συζητήσουμε με εκλεκτά μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας για τις προκλήσεις και τις προοπτικές του ελληνικού δημόσιου πανεπιστημίου, αλλά και για την ανάγκη χάραξης εθνικής πολιτικής για την Ανώτατη Εκπαίδευση, είχαμε στο Θεματικό Συνέδριο Διαλόγου που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ) με θέμα: «Το ελληνικό δημόσιο Πανεπιστήμιο σήμερα. Προκλήσεις και προοπτικές.». Εδώ η παρέμβασή μου.

    ba35e56a-877b-4969-ac15-4a207b2f7877

    Ελληνοβρετανική συνεργασία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
    Οι μακρόχρονες εκπαιδευτικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και οι θεσμικές συνεργασίες μεταξύ ελληνικών και βρετανικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων απασχόλησαν το διάλογο μεταξύ τοπικών και βρετανικών φορέων διασυνοριακής εκπαίδευσης, ανώτερων εκπροσώπων από βρετανικά ιδρύματα, φορέων χάραξης εκπαιδευτικής πολιτικής από Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο και διεθνών εμπειρογνωμόνων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που μοιραστήκαμε εμπειρίες, γνώσεις, απόψεις και προτάσεις, στο πλαίσιο του Φόρουμ για την Τριτοβάθμια Διασυνοριακή Εκπαίδευση που διοργάνωσε το Βρετανικό Συμβούλιο στην Ελλάδα. Εδώ το κείμενο της ομιλίας μου.

    image

    Προτάσεις για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
    Ειλικρινής, ανοιχτή και εποικοδομητική η συνεργασία μας με τη ΔΑΚΕ Καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τον τελευταίο ενάμιση χρόνο κατά τον οποίο βρίσκομαι επικεφαλής του τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας. Εδώ ο χαιρετισμός μου στο 16ο Τακτικό Πανελλήνιο Συνέδριό τους, όπου παρουσίασα ενδεικτικά προτάσεις μας για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

    13.6

    Οι πολλοί και διαφορετικοί ρόλοι των γυναικών στο προσκήνιο
    Για το ρόλο των γυναικών στη σύγχρονη πολιτική σκηνή μίλησα στην επιτυχημένη εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων και το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Εδώ η ομιλία μου.

    34750946 2056689364572864 14950871351689216 n

    Αναδιάρθρωση του χώρου Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Έρευνας μετά το Λύκειο
    Τις προκλήσεις, τα παράδοξα καθώς και κάποιες από τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για τη μεταλυκειακή εκπαίδευση παρουσίασα κατά το σύντομο χαιρετισμό μου στο «ΣΥΜΠΟΣΙΟ: Μετά το Λύκειο, τι;» της Πρωτοβουλίας για Παιδεία & Ανάπτυξη (ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α.), όπου εκπροσώπησα τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

    27.6

    Οι κρίσιμες πολιτικές εξελίξεις και το πρόγραμμα της ΝΔ για την επόμενη ημέρα …ήταν το θέμα της ομιλίας-συζήτησης που συνδιοργάνωσαν επιτυχώς η ΔΗΜΤΟ Πεντέλης και η Β3 ΝΟΔΕ. Είχαμε την ευκαιρία με τον Αντιπρόεδρο της ΝΔ, κ. Κωστή Χατζηδάκη, τον Αναπληρωτή Γραμματέα Προγράμματος της ΝΔ, κ. Μανώλη Γραφάκο και το φιλόξενο κοινό της Πεντέλης να ανταλλάξουμε απόψεις και σκέψεις για την αναγκαία αλλαγή πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα, σε όλα τα πεδία πολιτικής, ώστε να αποκτήσουμε επιτέλους τη χώρα που μας αξίζει.

    32457078 10156185096706438 3463678922774806528 n

    Συνάντηση με το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων
    Μαζί με το Βουλευτή Αργολίδας και Αναπληρωτή Υπεύθυνο του Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Ανδριανό, συναντηθήκαμε με το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων, το οποίο μας παρουσίασε τις θέσεις της Ένωσης για τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών, καθώς και για ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο.

    ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

    image

    ΣΚΑΪ – εκπομπή “Αταίριαστοι” με τους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα – 4/5

    1

    ΑΝΤ1 – εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” με το Γιώργο Παπαδάκη – 8/5

    1

    ΕΡΤ1 – εκπομπή “Πρώτη Είδηση” με τους Νίκο Παναγιωτόπουλο και Μαίρη Πολλάλη – 17/5

    1

    ΕΡΤ1 – εκπομπή “Απ’ ευθείας” με τους Μάριον Μιχελιδάκη και Νίκο Μερτζάνη – 4/6

    image

    ΣΚΑΪ – εκπομπή “Αταίριαστοι” με τους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα – 5/6

    ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

    12.3

    Αθήνα 98,4 – εκπομπή “Στάση των Δύο” με τον Άρη Τόλιο – 4/5

    247

    Ραδιόφωνο 24/7 88,6 – εκπομπή “Βρε καλώς τους” με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Αντώνη Φουρλή – 11/5

    1049

    Μακεδονικό Πρακτορείο FM 104,9 – εκπομπή “Την ίδια ώρα” με τους Κώστα Παπαδάκη και Σοφία Παπαδοπούλου – 15/5

    image

    ΘΕΜΑ Radio 104,6 – με τον Γιάννη Πρετεντέρη – 24/5

    hqdefault

    Μακεδονικό Πρακτορείο FM 104,9 – εκπομπή “Την ίδια ώρα” με τους Κώστα Παπαδάκη και Σοφία Παπαδοπούλου – 5/6

    12.3

    Αθήνα 9.84 – εκπομπή “Στάση των δύο” με τον Άρη Τόλιο – 5/6

    alpha

    Alpha 989 Radio – με τον Πέτρο Κουσουλό – 5/6

    real

    Real.gr 97,8 fm – με τους Δημήτρη Καμπουράκη και Βασίλη Λυριτζή – 6/6

    real

    Realfm97.8 – με τους Λίνα Κλείτου και Γιώργο Μελιγγώνη – 10/6

    247

    Ραδιόφωνο 24/7 88,6 fm – εκπομπή «Βρε καλώς τους» με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο – 26/6

    ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ

    00155 copy

    ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

    Αναφορές, ερωτήσεις, επίκαιρη ερώτηση και αιτήσεις κατάθεσης εγγράφων που έχω καταθέσει ή συνυποβάλει με συναδέλφους Βουλευτές κατά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο προς τους αρμόδιους Υπουργούς, ασκώντας κοινοβουλευτικό έλεγχο για πράξεις ή παραλείψεις της Κυβέρνησης:
    1. Μεγάλες καθυστερήσεις στην αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ)
    2. Επείγουσα έκκληση του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Πατρών για τη συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του
    3. Λειτουργικά προβλήματα στα μουσικά σχολεία από τις προβλέψεις του φετινού σχετικού ΦΕΚ
    4. Κατάρρευση των Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ)
    5. Σοβαρά ερωτηματικά ως προς την ίδρυση και τη στελέχωση των 4 νέων Μονάδων Ιατρικής Ακριβείας
    6. Ασκήσεις επί χάρτου οι αναθέσεις μαθημάτων
    7. Η μη καταβολή των δεδουλευμένων στους εκπαιδευτές των ΔΙΕΚ ναρκοθετεί την ομαλή λειτουργία τους
    8. Αμέλεια ή δόλος πίσω από την διαδικασία υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης στην Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ);
    9. Ανησυχία για το μέλλον των παιδιών και της περιοχής Λιδωρικίου του Νομού Φωκίδας, εξ αιτίας της κατάργησης του χαρακτηρισμού των σχολείων τους ως δυσπρόσιτων
    10. Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα με τα ψέματα καταστρέφει και τη ΔΕΗ
    11. Να εφαρμοστεί επιτέλους ο αντικαπνιστικός νόμος!
    12. Επικείμενες μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις λόγω προσωπικής διαφοράς
    13. Απλήρωτοι οι σπουδαστές της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών λόγω τεχνικού προβλήματος
    14. Διαμαρτυρία τεταρτοετών φοιτητών του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας (ΦΠΨ)
    15. Απροστάτευτα τα δάση μας από την τεράστια καθυστέρηση στην ενεργοποίηση του Μέτρου 8 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020
    16. Αξιολόγηση Προγράμματος Εκπαίδευσης και Υποστήριξης Προσφύγων από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ)
    17. Κίνδυνος μετατροπής των δρόμων της Αθήνας σε απέραντο σκουπιδότοπο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ
    18. Ανάγκη αναδιάρθρωσης πίνακα κλάδου ΠΕ80 Οικονομίας
    19. Στον αέρα το έργο της Επιτροπής για την μελέτη των Οικονομικών της Εκπαίδευσης
    20. Αύξηση τιμών στο δημοσιογραφικό χαρτί
    21. Το δις εξαμαρτείν και στις εγγραφές των Γενικών Λυκείων
    22. Στον “αέρα” η προστασία δεκάδων ελληνικών προϊόντων γεωγραφικής προέλευσης της Μακεδονίας μας, λόγω της επιζήμιας Συμφωνίας της Ελλάδας με τα Σκόπια στις Πρέσπες
    23. Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων για την αναπομπή αποφάσεων Συγκλήτων για Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών

    ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

    31754625 2039792519595882 5604172051939065856 n

    Στη συναυλία που οργάνωσε το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής, ως καταληκτήρια εκδήλωση του επετειακού εορτασμού των 180 χρόνων από την Ίδρυσή του – 2/5

    image

    Στο 2ο Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, με κύριο θέμα συζήτησης το νομοσχέδιο για την Αυτοδιοίκηση – 11/5

    32402267 2044614022447065 6881769623855824896 n

    Συζητώντας για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η σύγχρονη γυναίκα και τους τρόπους βελτίωσης της πραγματικότητας αυτής την ημέρα της μητέρας – 13/5

    image

    Ψηφίζοντας στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ – 13/5

    image

    Στα γραφεία της ΟΝΝΕΔ, την ημέρα των φοιτητικών εκλογών 2018 – 16/5

    4.6

    Στην εκδήλωση της ΔΗΜ.Τ.Ο. Αγίων Αναργύρων – Καματερού – 4/6

    5.6

    Δεντροφύτευση στον Υμηττό.την Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, με πρωτοβουλία της ΔΗΜ.Τ.Ο. Βύρωνα και του ΣΠΑΥ – 5/6

    8.6

    Μία όμορφη καλοκαιρινή βραδιά στην εκδήλωση της ΔΗΜΤΟ Καλλιθέας – 8/6

    11.6

    Στον Αγιασμό και τα εγκαίνια των γραφείων της Β4 ΝΟΔΕ στο Νέο Ηράκλειο – 11/6

    11.6

    Στη συνεστίαση της ΔΗΜΤΟ Πεντέλης – 11/6

    14.6

    Στην επιτυχημένη εκδήλωση της ΔΗΜ.Τ.Ο Αμαρουσίου – 14/6

    19.6

    Στην εξαιρετική βραδιά που συνδιοργάνωσαν η ΔΗΜΤΟ Φιλοθέης-Ψυχικού και η Β3 ΝΟΔΕ -19/6

    20.6

    Στο καθιερωμένο «ουζάκι» που διοργάνωσε επιτυχώς και φέτος η ΔΗΜΤΟ Χαλανδρίου για το καλωσόρισμα του καλοκαιριού – 20/6

    22.6

    Στην καλοκαιρινή συνεστίαση της ΔΗΜΤΟ Ν. Σμύρνης – 22/6

    25.6

    Εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της ΝΔ στην 25η επετειακή Γ.Σ. της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, για την κοινοβουλευτική δημοκρατία και τις χριστιανικές αξίες – 25/6

    28.6

    Στην όμορφη καλοκαιρινή εκδήλωση της ΔΗΜ.Τ.Ο. Αγίας Παρασκευής – 28/6

    Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 3640375

    Φόρμα Εθελοντή

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
    Εγγραφή στο Newsletter

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ