ΕΘΝΟΣ, “Ευχές με γυναικεία ματιά για το 2018”

    Δεκέμβριος 30, 2017
    #MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki

    Ένα γεγονός που με εξέπληξε από τις πρώτες μέρες της εκλογής μου στη Βουλή είναι η χαμηλή γυναικεία αντιπροσώπευση. Μόλις το 18,3% των Βουλευτών είναι γυναίκες, ήτοι 55 στους 300.

    Εν προκειμενω, θεωρώ ότι ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό τα στερεότυπα και οι πολλαπλοί κοινωνικοί ρόλοι της γυναίκας.

    Αφ’ ενός, παγιωμένες αντιλήψεις και παρωχημένα στερεότυπα εξακολουθούν δυστυχώς να υφίστανται στην πολιτική.

    Αφ’ ετέρου, οι πολλαπλοί ρόλοι  των γυναικών τις αποθαρρύνουν συχνά από τη συμμετοχή στα κοινά και τη διεκδίκηση κάποιας υψηλόβαθμης θέσης, όχι μόνο στον κοινοβουλευτικό βίο, αλλά συχνά και στον επαγγελματικό. Μητέρα, επαγγελματίας, σύζυγος, επιστήμονας, πώς να βρεθεί χρόνος και για άλλους, απαιτητικούς ρόλους; Ωστόσο, μελέτες έχουν αποδείξει ότι οι γυναίκες είναι εξίσου ή και περισσότερο αποτελεσματικές σε θέσεις ευθύνης από τους άντρες, εξ αιτίας της υψηλής τους μόρφωσης, της συνδυαστικής τους σκέψης και της ενσυναίσθησης, καθώς και της πολυπραγμοσύνης τους.

    Θα ευχόμουν πραγματικά να αυξηθεί η συμμετοχή περισσότερων άξιων γυναικών στην εθνική μας αντιπροσωπεία, ώστε να συνεισφέρουν με τα πολύπλευρα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα τους, εμπλουτίζοντας την κοινοβουλευτική ζωή του τόπου.

    Φόρμα Εθελοντή

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
    Εγγραφή στο Newsletter

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ