ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ στην εκδήλωση ανακοίνωσης ίδρυσης και λειτουργίας Ακαδημαϊκής έδρας στην Επιγενετική-Επιγονιδιοματική, στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας

    Ιούλιος 10, 2017
    #MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki

    Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

    Αξιότιμε κύριε Πρέσβη,

    Αξιότιμε κύριε καθηγητά, κύριε Διευθύνοντα Σύμβουλε της AXA Ασφαλιστικής,

    Αξιότιμες κυρίες και κύριοι,

    Σας ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση και τη δυνατότητα που μου δίνετε να παραβρίσκομαι σήμερα κοντά σας. Με ιδιαίτερη τιμή,  χαιρετίζω την εκδήλωση για την ανακοίνωση της ίδρυσης και λειτουργίας Ακαδημαϊκής έδρας στην Επιγενετική-Επιγονιδιοματική, στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας.

    Κατ’ αρχάς θα ήθελα να σας συγχαρώ για το αξιέπαινο έργο σας. Εν μέσω της πολυεπίπεδης κρίσης που διανύει η χώρα μας, είναι ιδιαίτερα καίριες τέτοιες πρωτοβουλίες, που αφ’ ενός συμβάλλουν τα μέγιστα στην ανάδειξη της αδήριτης ανάγκης να στραφεί η χώρα στην έρευνα, την επιστήμη, την κοινωνία της γνώσης, ως μοχλό ανάπτυξης και ευημερίας, αφ’ ετέρου στοχεύουν και συχνά επιτυγχάνουν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του ανθρώπου, όπως εν προκειμένω μέσω της περαιτέρω έρευνας για νέους τρόπους θεραπείας του καρκίνου με ελάχιστες παρενέργειες.

    Ως Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, δράττομαι της ευκαιρίας να υπογραμμίσω την ύψιστη σημασία που αποδίδουμε στην έρευνα και την καινοτομία ως αναπτυξιακά εργαλεία, στην εποικοδομητική αξιοποίηση των αποτελεσμάτων τους από την αγορά, καθώς και στο αναγκαίο εκπαιδευτικό σύστημα που παρέχει το πλαίσιο καλλιέργειας κατάλληλης γνώσης και κουλτούρας.

    Παρ’ ότι η χώρα μας διαθέτει εξαιρετικά υψηλής ποιότητας επιστημονικό δυναμικό και κορυφαία ερευνητικά ιδρύματα, έχει ακόμη αρκετά βήματα να διανύσει προκειμένου να συγκλίνει με τα αναπτυγμένα κράτη στο χώρο Έρευνας και Ανάπτυξης. Τα προβλήματα εστιάζονται κυρίως στις χαμηλές δαπάνες -στο ήμισυ του ευρωπαϊκού μέσου όρου-, την κρατοκεντρική δομή του συστήματος έρευνας και καινοτομίας, τη σημαντική υστέρηση της συμβολής των επιχειρήσεων στις συνολικές δαπάνες Έρευνας και Ανάπτυξης, την περιορισμένη έκταση διεθνών και εθνικών συνεργασιών. Μεταξύ άλλων, οφείλουμε να δημιουργήσουμε κίνητρα για την επιστροφή των Ελλήνων ερευνητών και επιχειρηματιών που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα.

    Κυρίες και κύριοι,

    Η εν συνόλω αναβάθμιση του εγχωρίου συστήματος έρευνας και καινοτομίας συνιστά προϋπόθεση ανάκαμψης της οικονομίας μας. Το δικό σας παράδειγμα μας δίνει λόγο να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα μας.

    Σας συγχαίρω θερμά και εύχομαι καλή αρχή και κάθε επιτυχία στο νέο σας έργο.

    Ευχαριστώ πολύ.

    Φόρμα Εθελοντή

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
    Εγγραφή στο Newsletter

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ