Χαιρετισμός στην εκδήλωση παρουσίασης της Διεθνούς Πιστοποίησης του Διπλώματος Χημικής Μηχανικής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Παν/μίου Πατρών 

    Νοέμβριος 1, 2017
    #MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki
    Αξιότιμη κυρία Πρύτανη,

    Αξιότιμες κυρίες, αξιότιμοι κύριοι,

    Είναι μεγάλη η χαρά που είμαι σήμερα μαζί σας στην εκδήλωση παρουσίασης της «Διεθνούς Πιστοποίησης του Διπλώματος Χημικής Μηχανικής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Παν/μίου Πατρών».

    Πρόκειται για μία σπουδαία πρωτιά. Μια σπουδαία πρωτιά καθώς συνιστά την πρώτη διεθνή πιστοποίηση διπλώματος Τμήματος ελληνικού Πανεπιστημίου στο επίπεδο 7 του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων, ήτοι εξισώνει το δίπλωμα του Τμήματος με μάστερ (δίπλωμα μεταπτυχιακών σπουδών). Μια σπουδαία πρωτιά καθώς η πιστοποίηση αυτή είναι αποτέλεσμα μακρόχρονης και πολυεπίπεδης αξιολόγησης, από διεθνή, ανεξάρτητο, οργανισμό παγκοσμίου κύρους, βάσει μαθησιακών αποτελεσμάτων. Και αυτό συνιστά αριστεία στην πράξη.

    Σήμερα έχετε κάθε λόγο να είστε υπερήφανοι. Οι απόφοιτοι του Τμήματός σας ανταγωνίζονται επάξια και επί ίσοις όροις τους συναδέλφους τους από τα αντίστοιχα τμήματα των καλύτερων Πανεπιστημίων του κόσμου, έχοντας αποκτήσει εφόδια για μία λαμπρή σταδιοδρομία, πρόοδο και επαγγελματική καταξίωση.

    Την υπερηφάνειά σας μοιραζόμαστε και εμείς, βλέποντας να λαμβάνει σάρκα και οστά το αξιακό τρίπτυχο «αξιολόγηση-αξιοκρατία-αριστεία», που, ως Νέα Δημοκρατία, θέτουμε στην κορυφή της αυριανής εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Θέλουμε πανεπιστήμια που θα συνεργάζονται και θα συναγωνίζονται τα καλύτερα διεθνώς, πανεπιστήμια, προγράμματα και διδάσκοντες που θα αξιολογούνται αυστηρά από ισχυρή ανεξάρτητη αρχή διασφάλισης ποιότητας, ελεύθερα, αυτόνομα και αυτοδιοίκητα, πανεπιστήμια εξωστρεφή, με ξενόγλωσσα προγράμματα που θα προσελκύουν ξένους φοιτητές, πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα που θα συνδέονται με την παραγωγική διαδικασία.

    Η χώρα μας μπορεί να καταστεί περιφερειακό κέντρο ανώτατης εκπαίδευσης, ένας φάρος γνώσης στη νότια Ευρώπη που θα προσελκύει φοιτητές από όλο τον κόσμο. Και άξιες προσπάθειες σαν τη δική σας συντελούν καθοριστικά στην πραγματοποίηση αυτού του στόχου.

    Θερμά συγχαρητήρια.

    Φόρμα Εθελοντή

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
    Εγγραφή στο Newsletter

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ