Χαιρετισμός στην εκδήλωση που διοργανώνει η APIVITA και το ΒΙΟΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ για την παρουσίαση των τριών επικρατέστερων προτάσεων στο Διαγωνισμό Καινοτομίας “Life Innovation” και την ανάδειξη του νικητή

    Σεπτέμβριος 25, 2018
    #MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki

    Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών,

    Αξιότιμε κύριε Διευθυντά του ΒΙΟΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ,

    Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της APIVITA,

    Κυρίες και κύριοι,

    Με μεγάλη χαρά και φέτος συμμετέχω στην ανάδειξη μίας καινοτόμου ιδέας στις θεματικές ενότητες του καλλυντικού προϊόντος, του διατροφικού προϊόντος και του συμπληρώματος διατροφής για το 2018, που συνδιοργανώνουν για δεύτερη συνεχή χρονιά η APIVITA και το ΒΙΟΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ.

    Και αυτό για δύο λόγους:

    Πρώτον, διότι είναι ιδιαίτερα αισιόδοξο, σε μία εποχή που οι προσοντούχοι νέοι της χώρας μας αναζητούν επαγγελματικές ευκαιρίες στο εξωτερικό και το φαινόμενο του brain drain ολοένα και οξύνεται, να αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες που ενθαρρύνουν και επιβραβεύουν την καινοτόμο επιχειρηματικότητα και τη δημιουργικότητα των νέων επιστημόνων μας, παρέχοντάς τους σημαντικά κίνητρα για την παραμονή τους στην Ελλάδα.

    Δεύτερον, διότι η οικονομική ανάπτυξη των ανεπτυγμένων χωρών βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην καινοτομία. Καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες είναι κατά κανόνα ανταγωνιστικά, εξαγώγιμα, δημιουργούν καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας και δυναμικούς κλάδους της οικονομίας. Γι’ αυτό και είναι ιδιαίτερα σημαντικό που, μέσα από τέτοιες δράσεις, προάγεται η καινοτομία στη βιομηχανία και δίνεται δυνατότητα στις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας να επαναφέρουν την πολυπόθητη ανάπτυξη.

    Κυρίες και κύριοι,

    στην ειδική σύνοδο του ΟΗΕ το 2015 στη Νέα Υόρκη, μεταξύ των 17 ολοκληρωμένων και αδιαίρετων στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης ως το 2030 που υιοθετήθηκαν, ήταν -όχι τυχαία- και η καινοτομία. Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι η προαγωγή της ανοιχτής και βιώσιμης βιομηχανοποίησης και η ενθάρρυνση της καινοτομίας πρέπει να είναι μεταξύ των κοινών συνισταμένων που θα οδηγήσουν την παγκόσμια κοινότητα σε αειφόρο ευημερία. Χωρίς την τεχνολογία και την καινοτομία δεν υφίσταται βιομηχανοποίηση και χωρίς βιομηχανοποίηση δεν υφίσταται ανάπτυξη.

    Οι, δε, αναπτυσσόμενοι κλάδοι των καλλυντικών, τροφίμων και συμπληρωμάτων διατροφής, με την αξιοποίηση του φυσικού πλούτου της μεσογειακής φύσης, μπορούν να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης για την οικονομία μας, καθώς και να ωθήσουν την εξωστρέφεια και τον εκσυγχρονισμό των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

    Θα ήθελα να συγχαρώ θερμά όλους τους συντελεστές της σημερινής διοργάνωσης και να ευχηθώ καλή συνέχεια στο νέο, πολλά υποσχόμενο θεσμό “Life Innovation”.

    Καλή επιτυχία στους διαγωνιζόμενους!

    Φόρμα Εθελοντή

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
    Εγγραφή στο Newsletter

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ