Χαιρετισμός στην Ετήσια Γενική Συνέλευση των Μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους

    Μάρτιος 14, 2015
    #MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki
    Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους,

    Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε και λοιπά μέλη της Ένωσης Μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους,

    Αξιότιμοι κύριοι Σύμβουλοι, Πάρεδροι και λοιπά μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους,

    Κυρίες και κύριοι,

    Θα ήθελα πρώτα από όλα να ευχαριστήσω θερμά το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης για την πρόσκληση συμμετοχής στην έναρξη εργασιών της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης. Είναι μεγάλη τιμή για μένα να είμαι σήμερα μαζί σας. Εκ μέρους του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κυρίου Αντώνη Σαμαρά, χαιρετίζω την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσής σας.

    Η Γενική σας Συνέλευση διεξάγεται εν μέσω μίας οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά απαιτητικής συγκυρίας, στην οποία καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε με γνώμονα πάντοτε το συμφέρον της χώρας μας. Ειδικά εσείς, με το εξαιρετικά σημαντικό έργο σας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, συμβάλλετε καίρια στην εξειδίκευση και υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος. Και η εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος πρέπει να είναι η προτεραιότητα όλων μας.

    Θα μου επιτρέψετε να διαφοροποιηθώ λίγο από τους κλασσικούς χαιρετισμούς. Δεν θέλω να μακρηγορήσω. Είμαι εδώ για να ακούσω. Σήμερα, αλλά κυρίως τις επόμενες εβδομάδες και μήνες. Να μάθω για τις σκέψεις και τους προβληματισμούς σας, να μάθω τις προτεραιότητές σας. Τυχαίνει να είμαι η ίδια δικηγόρος καθώς και μέλος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής. Συνεπώς τρέφω ιδιαίτερο ενδιαφέρον για οτιδήποτε σχετικό θα μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο παρέμβασης στη Βουλή και εν γένει θέμα δημόσιας συζήτησης. Είμαι στη διάθεσή σας για να συζητήσουμε αναλυτικά τις ανάγκες, τις ελλείψεις αλλά και τις προτάσεις σας.

    Έχω ήδη μιλήσει με κάποια μέλη της Ένωσής σας για ζητήματα που σας απασχολούν, όπως ζητήματα συμμόρφωσης σε αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ζητήματα καταβολής αποζημιώσεων, ζητήματα διαχείρισης ακινήτων του Δημοσίου, το ζήτημα σχετικά με τις αναδρομικές σας αποδοχές και πολλά άλλα. Τέλος, έχω μιλήσει με τον Πρόεδρό σας, τον κ. Βαρδακαστάνη, για την πραγματοποίηση, ήδη από την ερχόμενη εβδομάδα, μίας συζήτησης με μέλη σας προκειμένου να εμβαθύνουμε στα θέματα αυτά.

    Εύχομαι κάθε επιτυχία στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης, με γόνιμο διάλογο και εποικοδομητικά συμπεράσματα.

    Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας.

    Φόρμα Εθελοντή

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
    Εγγραφή στο Newsletter

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ