Χαιρετισμός στην χριστουγεννιάτικη γιορτή του Ιδρύματος Κοινωνικής Εργασίας – Χατζηπατέρειου Κέντρου Αποκατάστασης και Στήριξης Παιδιού

    Δεκέμβριος 18, 2018
    #MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki
    Αξιότιμοι κύριοι Δήμαρχοι,

    Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε του Χατζηπατέρειου,

    Κύριε Συνάδελφε,

    Κυρίες και κύριοι,

     

    Είναι μεγάλη η χαρά μου να βρίσκομαι σήμερα αναμεσα σας, αφ΄ ενός για να σας συγχαρώ διά ζώσης για το τόσο σημαντικό έργο που επιτελείτε, αφ΄ ετέρου για να βρεθώ κοντά στα παιδιά σας και να μοιραστούμε αυτή την ημέρα χαράς, ημέρα γιορτής για όλους.

     

    Θα ήθελα να σταθώ σε δύο σημαντικές παραμέτρους των σκοπών του Χατζηπατέρειου Ιδρύματος, σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας του.

     

    Ο πρώτος και βασικός σκοπός είναι η στήριξη ατόμων, ομάδων και οικογενειών που υπάγονται στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, προκειμένου να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους. Ένας σκοπός που υπηρετείται με επαγγελματισμό και αποτελεσματικότητα 60 χρόνια τώρα. Το Ίδρυμα μέσω πολλών και ποικίλων προγραμμάτων του, έχει σταθεί αρωγός σε πρόσφυγες, ανάπηρους, ανηλίκους, υπερήλικες, ανθρώπους όλων των ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων, παρέχοντας ένα πολυδιάστατο και πρωτοπόρο έργο. Στα, δε, 35 χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Αποκατάστασης Σπαστικών Παιδιών, έχουν ωφεληθεί περισσότερα από 1.500 παιδιά, με εγκεφαλική παράλυση ως 12 ετών και οι οικογένειές τους. Κάνοντας, περαιτέρω, χρήση των νέων τεχνολογιών, η τηλε-υποστήριξη και παρακολούθηση παιδιών από απομακρυσμένες νησιωτικές και ηπειρωτικές περιοχές της χώρας είναι γεγονός, με 21 ως σήμερα ωφελούμενες οικογένειες.

     

    Ο δεύτερος σκοπός είναι η υποκίνηση και ανάπτυξη του ενδιαφέροντος των πολιτών για ενεργό συμμετοχή στα κοινά. Ο εθελοντισμός και η κοινωνική προσφορά πρέπει να γίνουν κτήμα και τρόπος ζωής για τις επόμενες γενεές των Ελλήνων, διότι, αν και ασφαλώς υπάρχει στη χώρα μας σημαντική εθελοντική προσφορά, για να είναι αποτελεσματική πρέπει να γίνεται επαγγελματικά, με συνέπεια και οργάνωση. Και αυτό είναι κάτι που καλλιεργείται. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν οι κατάλληλες κρατικές προνοιακές δομές, ενώ παράλληλα το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο δεν ευνοεί την κοινωνική προσφορά από ιδιώτες. Χρειάζονται λοιπόν αλλαγές σε πολλά επίπεδα, ώστε να αυξηθεί η ενεργός συμμετοχή και ο βαθμός στήριξης των συνανθρώπων μας, αλλά και να αλλάξει σταδιακά η νοοτροπία όλων μας. Μπορούμε, όμως, να βελτιώσουμε την κατάσταση και η αλλαγή ξεκινά με προσπάθειες σαν τη δική σας.

     

    Συγχαρητήρια και καλή διασκέδαση!

    Φόρμα Εθελοντή

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
    Εγγραφή στο Newsletter

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ