Ομιλία στο 13ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

    29 Νοεμβρίου, 2019
    #MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki

    Κύριε Πρόεδρε, Κυρίες και κύριοι Σύνεδροι,

    Είμαστε όλοι εδώ, στο 13ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ενωμένοι και με αυτοπεποίθηση, στελέχη από όλη τη χώρα, υπό την ηγεσία του Προέδρου μας, του Πρωθυπουργού όλων των Ελλήνων, του Κυριάκου Μητσοτάκη, δημιουργούμε με συνέπεια τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους Έλληνες. Το μέλλον είναι ήδη εδώ!

    Κυρίες και κύριοι, η Ελλάδα στις 7 Ιουλίου άνοιξε ένα νέο βιβλίο στην ιστορία της. Οι πολίτες έδωσαν ισχυρή εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία, και αποφάσισαν να αφήσουν πίσω τους έναν οδυνηρό κύκλο βαθιάς κοινωνικής κρίσης και μιζέριας. Και όλοι εμείς, ο καθένας από το μετερίζι του, κάθε μέρα εργαζόμαστε σκληρά για να τιμήσουμε αυτή την εντολή και να κάνουμε τη ζωή όλων των πολιτών καλύτερη. Και μας γεμίζει δύναμη ότι οι πολίτες αισθάνονται ήδη αυτή την αλλαγή. Οι πολιτικές μας ήδη αποδίδουν καρπούς και οι πολίτες απολαμβάνουν μια βελτιωμένη καθημερινότητα. Αισθάνονται πιο αισιόδοξοι και σίγουροι ότι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τιμόνι, η χώρα πλέει σε ήσυχα νερά. Και αυτό δεν είναι κάτι που αισθάνονται οι πολίτες μόνο εντός της χώρας, αλλά και οι εταίροι μας και συνομιλητές μας από τη διεθνή κοινότητα. Η Ελλάδα είναι ξανά αξιόπιστος συνομιλητής και ισότιμος εταίρος.

    Στην οικονομία, μειώσαμε πιο νωρίς από ότι είχαμε πει τον ΕΝΦΙΑ για όλους τους Έλληνες, μειώνουμε ήδη φορολογικούς συντελεστές για εισοδήματα, επιχειρήσεις, μερίσματα. Απαλλάξαμε τη χώρα από τη θηλιά των capital controls. Η χώρα βρίσκεται ήδη στις αγορές, με πρωτοφανώς χαμηλά επιτόκια, ακόμη και αρνητικά επιτόκια! Η ασφάλεια επανέρχεται στη χώρα. Οι επενδύσεις προχωρούν με ταχύ ρυθμό.

    Η μεγαλύτερη όμως επένδυση για τη χώρα είναι η Παιδεία μας. Και εκεί ξεκινήσαμε από κάτω προς τα πάνω, όπως είχαμε υποσχεθεί, επεκτείνοντας τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση για όλους. Ενισχύσαμε τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία και ετοιμάζουμε νέα πρότυπα σχολεία σε πολλές περιοχές της χώρας ξεκινώντας από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Ετοιμάζουμε νέες θεματικές για το πρόγραμμα σπουδών, ενισχύουμε τις ήπιες και ψηφιακές δεξιότητες των παιδιών μας. Επιλύσαμε χρόνια ζητήματα των Δημοσίων ΙΕΚ. Και στα πανεπιστήμια, το άσυλο της βίας και της ανομίας καταργήθηκε, αποκαταστήσαμε το άσυλο στην πραγματική του έννοια, την ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Η εικόνα των πανεπιστημίων αρχίζει και αλλάζει. Απελευθερώσαμε τα μεταπτυχιακά προγράμματα, δίνουμε μεγαλύτερη ελευθερία και αυτονομία στο πανεπιστήμιο. Το λέγαμε προεκλογικά, το πράττουμε μετεκλογικά, βγάζουμε εξουσίες από πάνω μας για να δημιουργήσουμε ένα πιο ελεύθερο σχολείο και πανεπιστήμιο. Και μεθαύριο καταθέτουμε νομοσχέδιο που συνδέει την κρατική χρηματοδότηση των πανεπιστημίων με την αξιολόγησή τους. Όσο καλύτερο είναι ένα πανεπιστήμιο, τόσα περισσότερα χρήματα να εισπράττει από το κράτος! Και βάζουμε τάξη στον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας που ισοπέδωσε η προηγούμενη Κυβέρνηση. Δρομολογούμε ήδη συνεργασίες με πανεπιστήμια του εξωτερικού, για να κάνουμε τη χώρα μας περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης που θα προσελκύει φοιτητές από όλον τον κόσμο αντί να διώχνει τα δικά μας παιδιά. Και κάτι τελευταίο που έχει ιδιαίτερο συμβολισμό για τις αξίες που πρεσβεύουμε: τη σημαία στην εθνική μας επέτειο, την 28η Οκτωβρίου, την κράτησαν όσοι αρίστευσαν, και όχι όσοι κληρώθηκαν!

    Κυρίες και Κύριοι, προχωράμε με το βλέμμα μας μπροστά. Για αυτό και είμαστε όλοι εδώ, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, συζητάμε, ανταλλάσσουμε απόψεις, διαμορφώνουμε νέες πολιτικές, συλλογικά και συνεργατικά. Και αυτή η διαδικασία είναι η πιο σημαντική, έτσι δίνουμε πνοή στη Δημοκρατία μας. Και έτσι θα συνεχίσουμε, όλοι μαζί, μπροστά! Πάντα μπροστά, εκεί που θέλουμε να βαδίσει η χώρα. Εκεί που της αξίζει να βρεθεί. Στο μέλλον. Το μέλλον αρχίζει τώρα!

    Φόρμα Εθελοντή

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
    Εγγραφή στο Newsletter

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ