Πρώτο Θέμα, συνέντευξη στον Γρηγόρη Τζιοβάρα με τίτλο: “Θα αποκαταστήσουμε τη ζημιά που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ”

    Ιούνιος 30, 2019
    #MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki

    Είναι, αν δεν κάνω λάθος, η πρώτη φορά που διεκδικείτε την εκλογή της με σταυρό. Έχετε αγωνία ή άγχος για την ετυμηγορία της κάλπης; 

    Είναι πράγματι η πρώτη φορά που διεκδικώ την ψήφο των συμπολιτών μου, στο Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών, καθώς από τον Ιανουάριο του 2015 ως σήμερα ήμουν βουλευτής Επικρατείας. Θα έλεγα ότι έχω δημιουργικό άγχος για το αποτέλεσμα της κάλπης όσον αφορά την υποψηφιότητά μου, αλλά ακόμη περισσότερο αγωνία για την πορεία της χώρας όπως αυτή θα διαμορφωθεί μετά την 7η Ιουλίου. Το ζητούμενο είναι ισχυρή εντολή για σταθερή διακυβέρνηση με προοπτική.

    Είναι δύσκολη η επικοινωνία με το ευρύ κοινό των ψηφοφόρων στον Βόρειο Τομέα;          

    Όχι ιδιαίτερα, καθώς ζω, κινούμαι και δραστηριοποιούμαι σε αυτές τις περιοχές από τα παιδικά μου χρόνια, και συνακόλουθα γνωρίζω τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, τον κόσμο, τις ελλείψεις και τις δυνατότητες. Έχω διαπιστώσει ότι οι ψηφοφόροι μοιράζονται κοινές αγωνίες για το μέλλον, παρά τις επιμέρους ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής. Υπερ-φορολόγηση, οικονομία και ανάπτυξη, ασφάλεια, υγεία και παιδεία κυριαρχούν ως θεματικές, ενώ και το δημογραφικό κεντρίζει συχνά το ενδιαφέρον.  

    Για την επίδοση του κόμματός σας πόσο αισιόδοξη είστε;

    Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξη, γιατί εκτιμώ ότι οι πολίτες εστιάζουν στην κρισιμότητα των επικείμενων εκλογών για να γυρίσει η χώρα οριστικά σελίδα. Παρά το ευνοϊκό πρόκριμα των Ευρωεκλογών, στις 7 Ιουλίου θα έχουμε μία νέα εκλογική αναμέτρηση και η κάλπη θα πρέπει να ξαναγεμίσει από την αρχή. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για εφησυχασμό.

    Πού μπαίνει ο πήχης της επιτυχίας της ΝΔ;

    Διεκδικούμε την εμπιστοσύνη και τη θετική ψήφο των συμπολιτών μας, προκειμένου να διασφαλιστεί ισχυρή κυβερνητική πλειοψηφία που θα μας επιτρέψει να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας. Επιτυχία είναι, επίσης, να πείσουμε όσους περισσότερους να προσέλθουν στις κάλπες, καθώς κάθε ψήφος μετράει.

    Ορισμένοι λένε ότι στις επερχόμενες κάλπες δεν θα κερδίσετε εσείς, αλλά θα χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το συμμερίζεστε;

    Οι εκλογές σηματοδοτούν, συνήθως, και την αποδοκιμασία της απερχόμενης κυβέρνησης, αλλά και την επιδοκιμασία των βασικών προγραμματικών θέσεων του κόμματος που επικρατεί. Οι θέσεις μας για την επόμενη μέρα έχουν διατυπωθεί εδώ και καιρό, και εκτιμώ ότι θα καταφέρουμε να πείσουμε τους πολίτες να μας εμπιστευτούν.

    Με ποιο κριτήριο θεωρείτε ότι θα κάνουν τις επιλογές τους οι πολίτες;

    Ελπίζω ότι οι πολίτες θα ψηφίσουν με κριτήριο τα προγράμματα των κομμάτων και τα βιογραφικά των υποψηφίων. Η Νέα Δημοκρατία διεκδικεί την ψήφο των πολιτών, αφ’ ενός με ένα αναπτυξιακό, συνεκτικό, κοστολογημένο και υλοποιήσιμο πρόγραμμα, με στόχο να απελευθερώσει τις παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας, αφ’ ετέρου με ψηφοδέλτια ανανεωμένα κατά 72%, με ανθρώπους που δεν είχαν εμπλακεί ως σήμερα στην πολιτική, αλλά έχουν σημαντικές προσωπικές και επαγγελματικές διαδρομές και οι οποίοι αγωνίζονται πλάι σε στελέχη με μεγάλη εμπειρία.

    Και στην περίπτωση που δεν έχετε αυτοδυναμία, θα ξαναπάμε σε εκλογές;

    Αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, ελλοχεύει ο κίνδυνος να οδηγηθούμε σε επαναληπτικές εκλογές και η χώρα να βρεθεί σε αχαρτογράφητα νερά ακυβερνησίας και πολιτικής ομηρίας, εξαιτίας της απλής αναλογικής που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι επιτακτική η ανάγκη αυτό να αποφευχθεί.

    Εφόσον επιτύχετε τους στόχους και εσείς και η Νέα Δημοκρατία, ποια είναι η δική σας προσωπική φιλοδοξία για το επόμενο διάστημα;

    Αποφάσισα να ασχοληθώ με την πολιτική, γιατί πιστεύω στη δύναμη της συμμετοχής, στην αξία της προσφοράς και στις δυνατότητες της χώρας μας. Θέλω να υπηρετήσω την ευκαιρία αυτή αλλαγής σελίδας που ανοίγεται μπροστά μας και επιτακτικά έχει ανάγκη η χώρα.

    Θα σας δούμε με ένα χαρτοφυλάκιο στην Παιδεία ή, αν ήταν στο χέρι σας, θα είχατε άλλη προτίμηση;

    Αυτό που έχει τώρα σημασία είναι να μην χαθεί ούτε μία ψήφος και να δοθεί ισχυρή εντολή αυτοδυναμίας στη Νέα Δημοκρατία. Τα υπόλοιπα είναι προνόμιο του Πρωθυπουργού, και δεν έχουν θέση προσωπικές προτιμήσεις.

    Ποιο πρέπει να είναι το πρώτο μέτρο της νέας κυβέρνησης;

    Δεν έχει σημασία, θεωρώ, ποιο συγκεκριμένο μέτρο θα προτεραιοποιηθεί. Σημασία έχει οι κινήσεις που θα γίνουν στο πρώτο διάστημα της διακυβέρνησης να δώσουν με σαφήνεια το στίγμα, εντός και εκτός, ότι υπάρχει αξιόπιστη κυβέρνηση με σχέδιο και προοπτική για να εφαρμόσει μια οικονομική πολιτική φιλικότερη προς την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις, αλλά και να υλοποιήσει αναγκαίες θεσμικές τομές.  

    Και στον τομέα της Παιδείας ποια θα είναι η πρώτη προτεραιότητα; 

    Να αποκαταστήσουμε, καταρχάς, τη μεγάλη ζημιά που έχει επιφέρει η απερχόμενη κυβέρνηση. Θα υπερασπιστούμε το πρότυπο της αριστείας, γιατί πιστεύουμε στην αξία τού να υπερβαίνει κανείς τις δυνατότητές του, να ξεπερνά διαρκώς τον εαυτό του. Ξεκινώντας από τη βάση της πυραμίδας προς τα πάνω, θα δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση της προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης, με στόχο να μην μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού. Θα απελευθερώσουμε το δημόσιο σχολείο από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό του Υπουργείου Παιδείας, οργανωτικά και διοικητικά, θα δώσουμε έμφαση στην καλλιέργεια των ήπιων και των ψηφιακών δεξιοτήτων, δείχνοντας παράλληλα περισσότερη εμπιστοσύνη στους εκπαιδευτικούς. Κεντρική προτεραιότητα, επίσης, η ανάκτηση του αυτόνομου παιδαγωγικού ρόλου του Λυκείου, καθώς και επίσης και η ενίσχυση της επαγγελματικής εκπαίδευσης. Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τα Ιδρύματα γίνονται πραγματικά αυτοδιοικούμενα και εξωστρεφή, ενώ θα επιδιώξουμε την ουσιαστικότερη διασύνδεσή τους με την πραγματική οικονομία και αγορά εργασίας.

    Φόρμα Εθελοντή

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
    Εγγραφή στο Newsletter

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ