Στην 5η Συνάντηση του Άνω Διαζώματος

    19 Οκτωβρίου, 2019
    #MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki

    Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως απηύθυνε χαιρετισμό κατά την 5η Συνάντηση του Άνω Διαζώματος, με τίτλο “5 χρόνια μαθητές ξεναγοί”. Το σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» ιδρύθηκε με την πρωτοβουλία του πρώην Υπουργού Πολιτισμού Σταύρου Μπένου με στόχο την ανάδειξη και την προστασία των αρχαίων μνημείων θέασης και ακρόασης της Ελλάδας. Φέτος συμπληρώνονται πέντε χρόνια λειτουργίας του εγκεκριμένου από το Υπουργείο Παιδείας προγράμματος του Διαζώματος: «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα».

    Η Υπουργός παρακολούθησε με μεγάλο ενθουσιασμό τους άξονες των δράσεων του Άνω Διαζώματος, υπογραμμίζοντας τη σημασία της βιωματικής εκπαίδευσης, πέρα από τα στενά όρια της σχολικής τάξης. Απευθυνόμενη σε μία αίθουσα γεμάτη μαθητές από γυμνάσια και λύκεια όλης της Ελλάδας, η κα Κεραμέως μίλησε για τη σημασία της διαγενεακής ευθύνης στην ανάδειξη και διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου. Συγκεκριμένα τόνισε, «εσείς παιδιά είστε που θα κληθείτε σε λίγα χρόνια να διατηρήσετε αυτή την πλούσια κληρονομιά και να την αναδείξετε στις επόμενες γενεές».

    Φόρμα Εθελοντή

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
    Εγγραφή στο Newsletter

    Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ