«Όχι άλλες χαμένες ευκαιρίες για τα ελληνικά Πανεπιστήμια» – δήλωση για το ξενόγλωσσο προπτυχιακό πρόγραμμα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

  Μάρτιος 30, 2017
  #MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki
  Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κυρία Νίκη Κεραμέως, σχετικά με τις αντιρρήσεις που εκφράζει η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για τη διενέργεια ξενόγλωσσου προπτυχιακού προγράμματος στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

              «Την ώρα που τα ελληνικά Πανεπιστήμια διψούν για πρωτοβουλίες που θα τα καταστήσουν πιο δυναμικά και ανταγωνιστικά διεθνώς, η Κυβέρνηση σχεδιάζει να κλείσει την πόρτα σε προσπάθειες που στόχο έχουν να δημιουργήσουν νέες εστίες εξωστρέφειας, καθώς και νέες πηγές χρηματοδότησης, όπως μέσω της διενέργειας ξενόγλωσσων προγραμμάτων.

              Συγκεκριμένα, το Πανεπιστήμιο Αθηνών αποφάσισε την οργάνωση αγγλόφωνου προπτυχιακού προγράμματος με καταβολή διδάκτρων, με ευρύτερο στόχο την προσέλκυση φοιτητών από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Κυβέρνηση, όμως, και το Υπουργείο Παιδείας παραμένουν, δυστυχώς, όμηροι των ιδεοληπτικών τους αγκυλώσεων.

              Για τη Νέα Δημοκρατία, η ενίσχυση της εξωστρέφειας των Πανεπιστημίων και των συνεργασιών με ιδρύματα του εξωτερικού, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας ξενόγλωσσων προγραμμάτων, τόσο σε προπτυχιακό, όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο, αποτελεί βασικό στόχο της μεταρρύθμισης για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

              Γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε από την εσωστρέφεια που περιορίζει την αναπτυξιακή προοπτική του Δημόσιου Πανεπιστημίου. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να καταστήσουμε τη χώρα μας περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης».

  Φόρμα Εθελοντή

  Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

  ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
  Εγγραφή στο Newsletter

  Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

  ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ