Ολοκληρώνεται η διαδικασία κατ’ οίκον διανομής των συγγραμμάτων των φοιτητών

  Ιούνιος 14, 2020
  #MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki

  15-06-20 Ολοκληρώνεται η διαδικασία κατ’ οίκον διανομής των συγγραμμάτων των φοιτητών

  Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανταποκρινόμενο στις ειδικές συνθήκες, οι οποίες διαμορφώθηκαν εξαιτίας της πανδημίας, επέλεξε την κατ’ οίκον διανομή των διδακτικών συγγραμμάτων για το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020 στους φοιτητές των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών. Με απόφαση του αρμόδιου Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων η όλη διαδικασία υλοποιείται και ολοκληρώνεται με ευθύνη των εκδοτικών οίκων μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών.

  Καθ’ όλη τη διάρκεια του καινοτόμου και ιδιαίτερα απαιτητικού αυτού εγχειρήματος, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους εκπροσώπους των εκδοτών και παρακολουθεί την πορεία παράδοσής τους στους φοιτητές. Σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία (14 Ιουνίου 2020) τα οποία παρείχε ο Σύλλογος Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων (Σ.Ε.Ε.ΒΙ.), τα μέλη του οποίου αντιπροσωπεύουν τη μεγάλη πλειοψηφία υποδοχής των δηλώσεων συγγραμμάτων του εαρινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020, έχει παραδοθεί προς τις εταιρείες ταχυμεταφορών το 99,82% των συγγραμμάτων, και εκ μέρους των εταιρειών ταχυμεταφορών έχει ολοκληρωθεί το 90,71% των διανομών προς τους φοιτητές.

  Υπενθυμίζεται ότι οι δηλώσεις φοιτητών των διδακτικών συγγραμμάτων του εαρινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020, ανήλθαν σε 225.813 και το πλήθος των συγγραμμάτων σε 1.184.988, όντας περισσότερα από τα αντίστοιχα των προηγούμενων ετών. Συγκριτικά, το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019 οι δηλώσεις φοιτητών ανήλθαν σε 216.885 και το πλήθος των δηλωθέντων συγγραμμάτων σε 1.112.627, από αυτά, το πλήθος των συγγραμμάτων τα οποία τελικά παρελήφθησαν από τους φοιτητές, ήταν 992.234, δηλαδή ποσοστό 89% των δηλωθέντων.

  Προκειμένου να ολοκληρωθεί η διανομή και του υπολοίπου ποσοστού των συγγραμμάτων από τις εταιρείες ταχυμεταφορών και με δεδομένο τόσο τον γνωστό φόρτο εργασίας των εταιρειών αυτών αλλά και τις περιπτώσεις αναδρομολογήσεων των αποστολών, λόγω αλλαγών στις διευθύνσεις παραλαβής, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σε εφαρμογή της πρόβλεψης της παρ. 3 του άρθρου 1 της υπ. αρίθμ. 44726/Ζ1/9.4.2020 ΚΥΑ, προβαίνει σε -μία και μοναδική- παράταση της προθεσμίας της κατ’ οίκον διανομής των διδακτικών συγγραμμάτων μέχρι και την Κυριακή 21 Ιουνίου 2020.

  Σχετικά με την ολοκλήρωση της διανομής των διδακτικών συγγραμμάτων, ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Βασίλης Διγαλάκης δήλωσε: «Πραγματικά ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα βαίνει στο τέλος του και παρά τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες όλοι οι συμμέτοχοι κατέβαλαν τις μέγιστες προσπάθειες για την ορθή υλοποίησή του και την παραλαβή των διδακτικών συγγραμμάτων από τους φοιτητές μας».

  Φόρμα Εθελοντή

  Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

  ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
  Εγγραφή στο Newsletter

  Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

  ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ