Ομιλία επί της πρότασης δυσπιστίας της ΝΔ κατά της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

  Ιούνιος 16, 2018
  #MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki

  Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

  Η χώρα κυβερνάται από μια ανεύθυνη, αναξιόπιστη και τυχοδιωκτική Κυβέρνηση. Μια Κυβέρνηση, στην οποία οι κυβερνητικοί εταίροι προτάσσουν, έναντι όλων, το προσωπικό τους συμφέρον και την προσωπική τους πολιτική επιβίωση. Μια Κυβέρνηση, στην οποία οι κυβερνητικοί εταίροι συμφωνούν α λα καρτ σε μείζονα θέματα της διακυβέρνησης και της χώρας. Tο μόνο που τους απασχολεί είναι να μείνουν γαντζωμένοι στην καρέκλα της εξουσίας, με κάθε τρόπο, με κάθε κόστος, για όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο.

  Απέναντι σε αυτή την Κυβέρνηση, βρίσκεται μια υπεύθυνη Αξιωματική Αντιπολίτευση, μια πολιτική δύναμη που ενεργεί με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Εν προκειμένω, με γνώμονα το εθνικό συμφέρον. Και μετά την καταστροφική πολιτική της Κυβέρνησης στα οικονομικά της χώρας, στα εργασιακά, στη δημόσια ασφάλεια, στη δημόσια υγεία, στη δικαιοσύνη, στην παιδεία, ήρθε η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι: ανέκκλητες υποχωρήσεις και στα εθνικά θέματα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας εναντίον της Κυβέρνησης.

  Κυρίες και κύριοι, ο Πρωθυπουργός προχώρησε σε συμφωνία με τη γείτονα χώρα με το βλέμμα στραμμένο στην εσωτερική πολιτική σκηνή και τη βούληση να ενισχύσει το διχαστικό κλίμα που τόσο μεθοδικά έχει καλλιεργήσει 3,5 χρόνια τώρα. Αν πραγματικά τον ενδιέφερε τον Πρωθυπουργό η διαπραγμάτευση αυτή, αν τον ενδιέφερε να επιτύχει το καλύτερο αποτέλεσμα για τη χώρα, το πρώτο πράγμα που θα έκανε θα ήταν να χτίσει μία διακομματική, εθνική γραμμή, όπως ακριβώς είχε κάνει η Νέα Δημοκρατία το 2008. Για να πάει η χώρα σαν μία γροθιά στις διαπραγματεύσεις με τη γείτονα χώρα. Δεν το έκανε όμως. Και δεν το έκανε γιατί τον ενδιέφερε μόνο πώς τάχα θα στριμώξει τους πολιτικούς του αντιπάλους. Όχι η χώρα δεν πήγε σαν μία γροθιά, ούτε η Κυβέρνηση δεν πήγε σαν μία γροθιά, εμφανίστηκε στις διαπραγματεύσεις σαν ένα σκορποχώρι. Το αποτέλεσμα είναι ότι έφερε για τη χώρα μας μια κακή συμφωνία. Μια συμφωνία που θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερη για τη χώρα μας. Μια συμφωνία που για πρώτη φορά στην ιστορία αναγνωρίζει «μακεδονική» εθνότητα και «μακεδονική» γλώσσα για τους πολίτες της FYROM. Μία συμφωνία για την οποία δεν υπάρχει εξασφάλιση μιας ενιαίας ονομασίας με ισχύ erga omnes. Γιατί; Μα γιατί αλλιώς θα λέγεται η χώρα – Βόρεια Μακεδονία – και αλλιώς η γλώσσα και η εθνότητα – Μακεδονική. Μία συμφωνία σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα εκχωρεί τώρα το μείζον διαπραγματευτικό της όπλο, δηλαδή την άδεια για ένταξη της γείτονος χώρας στο ΝΑΤΟ και την εκκίνηση των διαπραγματεύσεων για την ένταξη στην ΕΕ, και φέρνει τη χώρα προ τετελεσμένων, δίχως επιστροφή. Μια συμφωνία που τεμαχίζει τη λύση και αφήνει κρίσιμα πεδία διάπλατα ανοιχτά, όπως τα σχολικά βιβλία, τα σύμβολα και τα αγάλματα, τις εμπορικές ονομασίες και τα εμπορικά σήματα. Μια συμφωνία που συνιστά μη αποδεκτή εθνική υποχώρηση.

  Κυρίες και κύριοι, αυτή τη συμφωνία, αυτήν την κακή και μη αποδεκτή συμφωνία, ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός των Εξωτερικών δεν έχουν την πολιτική νομιμοποίηση να την υπογράψουν. Γιατί; Μα γιατί οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, δεν συμφωνούν στο ζήτημα ακριβώς αυτό της συμφωνίας με την FYROM. Ο κύριος Καμμένος και η κοινοβουλευτική του ομάδα έχουν ταχθεί, ξεκάθαρα, εναντίον αυτής της συμφωνίας. Μονοιασμένοι και αγαπημένοι με τους κυβερνητικούς τους συνεργάτες, κάτω από την φιλόξενη σκέπη της εξουσιολαγνείας τους, ενώ διαφωνούν, ενώ κραυγάζουν εθνικιστικά συνθήματα, την ίδια στιγμή, παρέχουν την απόλυτη στήριξή τους στον Πρωθυπουργό, προκειμένου εκείνος να πάει να υπογράψει την συμφωνία αυτή. Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι, ο Ευγένιος Ιονέσκο και το θέατρο του παραλόγου ωχριούν μπροστά στον μεθοδευμένο παραλογισμό της παρά φύσιν αυτής συγκυβέρνησης.

  Κυρίες και κύριοι των ΑΝΕΛ, έχετε ξεπεράσει κάθε έννοια πολιτικής υποκρισίας. Από τη μια λέτε όχι στη συμφωνία, και από την άλλη δίνετε πράσινο φως στον κύριο Τσίπρα να δεσμεύσει τη χώρα, υπογράφοντας την ίδια αυτή συμφωνία. Μια συμφωνία, η οποία δεσμεύει τη χώρα για τους επόμενους αιώνες, μία συμφωνία η οποία δημιουργεί έννομα αποτελέσματα και δεν μπορεί να ανακληθεί. Συνεπώς δηλώσεις του τύπου “διαφωνώ με την συμφωνία και θα την καταψηφίσω όταν έρθει η ώρα αλλά τώρα υπερψηφίζω την Κυβέρνηση”, ξεπερνούν κάθε προηγούμενο στο βωμό της πολιτικής υποκρισίας.

  Κύριες και Κύριοι Συνάδελφοι, αυτά που συμβαίνουν επί των ημερών σας δεν έχουν προηγούμενο στην ελληνική πολιτική και συνταγματική ιστορία. Δεν διστάζετε να προσβάλετε ευθέως το κοινοβουλευτικό πολίτευμα. Δεν διστάζετε να ευτελίζετε τους θεσμούς στο όνομα της άσβεστης δίψας σας για την εξουσία. Δεν διστάζετε να απεμπολείτε εθνικά κεκτημένα. Και γι’ αυτό, θα κριθείτε αυστηρά, τόσο από τους Έλληνες πολίτες όσο και από την ίδια την ιστορία.

  Και κλείνω με ένα σχόλιο στα λεγόμενα του κ. Υπουργού, του κ. Παππά. Κ. Παππά, να σας θυμίσω ότι εσείς ήσασταν που ψηφίζατε μαζί με την Χρυσή Αυγή για να ρίξετε την Κυβέρνηση Σαμαρά το 2014, εσείς συνασπίζατε δυνάμεις μαζί τους για να ρίξετε την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Μια πρόταση λοιπόν: στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί.

  Φόρμα Εθελοντή

  Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

  ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
  Εγγραφή στο Newsletter

  Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

  ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ