Πρωτοφανής ολιγωρία στις διαδικασίες προσλήψεων στο ΕΑΠ

  Οκτώβριος 4, 2017
  #MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki
  Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, βουλευτής Επικρατείας, Νίκη Κεραμέως και οι αναπληρωτές Τομεάρχες, Γιάννης Ανδριανός, βουλευτής Αργολίδας, Μαρία Αντωνίου, βουλευτής Καστοριάς, και Χρήστος Κέλλας, βουλευτής Λάρισας, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, απηύθυναν ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας σχετικά με την πρωτοφανή καθυστέρηση στις διαδικασίες προσλήψεων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ).

  Για το θέμα αυτό, η Νίκη Κεραμέως έκανε την ακόλουθη δήλωση:

  “Η πρωτοφανής ολιγωρία στις διαδικασίες προσλήψεων στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) έχει οδηγήσει το Ίδρυμα σε σημαντική δυσλειτουργία, κατά την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους. Ενώ κατά κανόνα η πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου σήμαινε την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους για τα Ανώτατα Ιδρύματα, στο ΕΑΠ, μόλις την Παρασκευή 29/9/2017, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των προς επιλογή διδασκόντων. Τα δε αποτελέσματα αφορούν σε ορισμένες μόνο από τις θεματικές ενότητες, ενώ για άλλες η αξιολόγηση εκκρεμεί. Όλα αυτά σχεδόν 6 μήνες από την υποβολή υποψηφιοτήτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ακολουθεί η διαδικασία των ενστάσεων και η τελική επιλογή διδασκόντων ανά θεματική ενότητα. Ως εκ τούτου, είναι άγνωστο πότε θα μπορέσουν να εκκινήσουν οι εκπαιδευτικές διαδικασίες.
  Συνεπώς, ερωτάται ο κύριος Υπουργός για ποιο λόγο για πρώτη χρονιά φέτος καθυστέρησαν τόσο οι διαδικασίες αξιολόγησης διδασκόντων, πότε αναμένεται να ολοκληρωθούν και εν τέλει πότε θα αρχίσει το ακαδημαϊκό έτος στο ΕΑΠ.”

  Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

  ΕΡΩΤΗΣΗ

  Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων,
  κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου

  Θέμα: «Πρωτοφανής ολιγωρία στις διαδικασίες προσλήψεων στο ΕΑΠ»

  Αθήνα, 4 Οκτωβρίου 2017

  Κύριε Υπουργέ,
  Η πρωτοφανής ολιγωρία στις διαδικασίες προσλήψεων στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) έχει οδηγήσει το Ίδρυμα σε σημαντική δυσλειτουργία, κατά την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους.
  Συγκεκριμένα, στα Ανώτατα Ιδρύματα, έως σήμερα, η πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου σήμαινε, κατά κανόνα, την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους. Φέτος, μόλις την Παρασκευή 29/9/2017 ανακοινώθηκαν στο ΕΑΠ τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των προς επιλογή διδασκόντων σε 78 θεματικές ενότητες, μετά από σχεδόν 6 μήνες από την υποβολή υποψηφιοτήτων. Σε άλλες δε θεματικές ενότητες, η αξιολόγηση δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.
  Σημειώνεται ότι μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ακολουθεί η διαδικασία των ενστάσεων και η τελική επιλογή διδασκόντων ανά θεματική ενότητα. Ως εκ τούτου, είναι άγνωστο πότε θα μπορέσουν να εκκινήσουν οι εκπαιδευτικές διαδικασίες.

  Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:
  1. Για ποιο λόγο για πρώτη χρονιά φέτος καθυστέρησαν τόσο οι διαδικασίες αξιολόγησης διδασκόντων; Πότε αναμένεται να ολοκληρωθούν;
  2. Πότε θα αρχίσει το ακαδημαϊκό έτος στο ΕΑΠ φέτος και πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί;

  Οι ερωτώντες βουλευτές
  Νίκη Κ. Κεραμέως Επικρατείας
  Γιάννης Ανδριανός Αργολίδας
  Μαρία Αντωνίου Καστοριάς
  Χρήστος Κέλλας Λάρισας

   

  Φόρμα Εθελοντή

  Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

  ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
  Εγγραφή στο Newsletter

  Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

  ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ