Συνέντευξη για την εφημερίδα airetos και την ιστοσελίδα airetos.gr

  Μάιος 1, 2019
  #MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki

  Κυρία Κεραμέως, είναι έτοιμη να κυβερνήσει η ΝΔ;

  Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται εδώ και καιρό σε εκλογική ετοιμότητα και επαγρύπνηση, έχοντας ήδη καταρτίσει συνεκτικό Κυβερνητικό Πρόγραμμα, με συγκεκριμένες, εφαρμόσιμες, ρεαλιστικές προτάσεις για κάθε τομέα, και κινητοποιώντας τις δημιουργικές και παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας. Παράλληλα, η επόμενη Κυβέρνηση θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις δυσβάσταχτες δεσμεύσεις της απερχόμενης Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπως τα πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% ως το 2022 και 2% ως το 2060, την εκχώρηση σχεδόν του συνόλου της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο έως το 2114, την εξάρτηση της χώρας μας από μία εκτεταμένη εποπτεία από τους «θεσμούς», την εκτίναξη του ύψους των οφειλών των ιδιωτών προς το Δημόσιο σε πάνω από 130 δις ευρώ, την ακύρωση της έκδοσης νέων εκκρεμών συντάξεων ύψους 795 εκ. από τον Προϋπολογισμό και τη μετάθεσή της στο επόμενο έτος. Εφόσον η Νέα Δημοκρατία κληθεί  να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, θα απαντήσει σε όλες αυτές τις προκλήσεις με στροφή στην ανάπτυξη, προσέλκυση επενδύσεων, δημιουργία θέσεων εργασίας.

  Τελικά, πότε βλέπετε εκλογές; Η ΝΔ θα μπορέσει να σχηματίσει αυτοδύναμη Κυβέρνηση;

  Προσωπική μου άποψη είναι ότι η εξουσιομανής Κυβέρνηση θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να παραμείνει το μέγιστο δυνατό διάστημα στην ηγεσία της χώρας. Έχουμε γίνει μάρτυρες πρωτοφανών παρασκηνιακών μεθοδεύσεων προκειμένου να επιτευχθεί αυτό, ύστερα και από το «διαζύγιο» με τους ΑΝΕΛ. Σε κάθε περίπτωση, η εκλογική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ καταδεικνύεται από όλες τις δημοσκοπήσεις και από την έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών για τους κυβερνητικούς χειρισμούς σε όλα τα μείζονα για τη χώρα ζητήματα. Εμείς ωστόσο δεν εφησυχάζουμε και είμαστε έτοιμοι για την εκλογική αναμέτρηση οποτεδήποτε και αν αυτή λάβει χώρα. Η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας είναι εφικτός στόχος, αλλά και απαραίτητη συνθήκη διατήρησης της κανονικότητας και της κυβερνησιμότητας της χώρας.

  Ποιος είναι ο πήχης που βάζετε για τις Ευρωεκλογές; Θεωρείτε ότι αποτελούν πρόκριμα για τις Εθνικές;

  Αν δεν έχουν μεσολαβήσει εθνικές εκλογές ως τις 26 Μαΐου, οι Ευρωεκλογές, εκτός από διαδικασία ανάδειξης εκπροσώπων μας στην Ευρωβουλή, θα είναι και δημοψήφισμα με χαρακτήρα εθνικών εκλογών, καθώς από τον Σεπτέμβριο του 2015 είναι η πρώτη φορά που δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να εκφράσουν τη βούλησή τους στην κάλπη. Θα είναι η πρώτη φορά που θα βρεθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προ των ευθυνών της, που οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να στείλουν ένα σαφές μήνυμα αποδοκιμασίας των καταστροφικών πολιτικών της, του λαϊκισμού και του διχασμού που κυριάρχησαν με ευθύνη της στη χώρα τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Στόχος μας στη ΝΔ είναι όχι μόνο να κερδίσουμε τις ευρωεκλογές, αλλά να κερδίσουμε με μία ευρεία, καθαρή νίκη και στις εθνικές εκλογές.

  Ως αρμόδια τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, πείτε μας τι προτίθεστε να αλλάξετε στην εκπαίδευση εφόσον αναλάβετε τη διακυβέρνηση.

  Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την Παιδεία αφορά σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες και προτάσσει το τρίπτυχο αριστεία – αξιοκρατία – αξιολόγηση, με στόχο την πρόσβαση όλων σε ποιοτική εκπαίδευση και την παροχή ίσων ευκαιριών, ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης. Εκκινεί από τη βάση της εκπαιδευτικής πυραμίδας, που είναι η ηλικία 0-6, χρόνια ιδιαιτέρως κρίσιμα για τη μετέπειτα εξέλιξη και μαθησιακή επίδοση του μαθητή. Ως προς την Πρωτοβάθμια/Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, θα δώσουμε μεγαλύτερη αυτονομία στις εκπαιδευτικές μονάδες και θα απελευθερώσουμε τους εκπαιδευτικούς από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό του Υπουργείου: με έμφαση στην καλλιέργεια ήπιων και ψηφιακών δεξιοτήτων, με νέες, δημιουργικές και διαδραστικές μεθόδους διδασκαλίας και νέες εκπαιδευτικές θεματικές. Αλλάζει ριζικά η Επαγγελματική εκπαίδευση, ώστε από λύση ανάγκης για λίγους, να γίνει συνειδητή επιλογή και εργαλείο απασχόλησης για πολλούς, με στόχο τη μείωση της ανεργίας, την οικονομική μεγέθυνση, την αύξηση της παραγωγικότητας. Στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ακαδημαϊκά ιδρύματα πραγματικά αυτόνομα, αυτοδιοικούμενα, αξιολογούμενα, ανταγωνιστικά, σύγχρονα, εξωστρεφή, σε κοινό βηματισμό με την αγορά εργασίας. Για να καταστεί η Ελλάδα περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης που θα προσελκύει φοιτητές από όλον τον κόσμο.

  Στις ερχόμενες εκλογές μετακινείστε από το ψηφοδέλτιο της Επικρατείας στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών. Πώς υπαχθήκατε σε αυτή την εκλογική περιφέρεια;

  Στις ερχόμενες εκλογές θα είμαι υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στην εκλογική περιφέρεια του Βόρειου Τομέα της -διασπασμένης πλέον- Β’ Αθηνών, κατόπιν απόφασης του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη. Θεωρώ ότι συνυπολογίστηκαν πολλοί παράγοντες, μεταξύ των οποίων και η προσωπική μου προτίμηση, καθώς ζω, κινούμαι και δραστηριοποιούμαι σε αυτές τις περιοχές, επομένως γνωρίζω τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, τον κόσμο, τις ελλείψεις και τις δυνατότητες.

  Τι διαφορετικό έχει η συγκεκριμένη περιφέρεια και τι εσείς, σε σχέση με τους συνυποψηφίους σας;

  Το διαφοροποιητικό στοιχείο του βόρειου τομέα συνίσταται στο ότι πρόκειται για μία πολυπληθή και ανομοιογενή εκλογική περιφέρεια, με ευρύ φάσμα προβλημάτων, ιδιαιτεροτήτων και προτεραιοτήτων, με αισθητές αποκλίσεις μεταξύ των 14 Δήμων της. Το διαφορετικό που κομίζω και το οποίο ευελπιστώ να δουν οι πολίτες στο πρόσωπό μου είναι η συνέπεια και εργατικότητα, η ακεραιότητα και η διάθεσή μου για προσφορά. Επιθυμώ να αγωνιστώ, με Πρόεδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για να αλλάξει η χώρα σελίδα και να συνδιαμορφώσουμε την Ελλάδα που αξίζουμε.

  Φόρμα Εθελοντή

  Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

  ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
  Εγγραφή στο Newsletter

  Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

  ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ