«ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υποβαθμίζουν εδώ και 20 μήνες την Παιδεία» – δήλωση με αφορμή την έκθεση παρακολούθησης της εκπαίδευσης και της κατάρτισης του 2016 για την Ελλάδα της Ευρ. Επιτροπής

  Νοέμβριος 24, 2016
  #MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki

  Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κυρία Νίκη Κεραμέως, σχετικά με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την παρακολούθηση της εκπαίδευσης και της κατάρτισης στην Ελλάδα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

  «Η Έκθεση συνιστά έμπρακτη απόδειξη ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συστηματικά, εδώ και 20 μήνες, έχει τοποθετήσει την Παιδεία σε τροχιά υποβάθμισης.

  Η αναστολή των διαδικασιών αξιολόγησης σχολείων και εκπαιδευτικών σε δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση, το νέο σύστημα επιλογής και μοριοδότησης προϊσταμένων σχολικών μονάδων, η κατάργηση της βάσης του 10, ο νέος τύπος ολοήμερου σχολείου, είναι μερικά μόνο από τα πλήγματα που κατάφερε στην καρδιά του εκπαιδευτικού συστήματος η ιδεοληπτική και οπισθοδρομική πολιτική της Κυβέρνησης.

  Οι έννοιες της αυτονομίας και της αξιολόγησης, που συνθέτουν αξιακά την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την Παιδεία, βρίσκονται στον αντίποδα της ακολουθούμενης πολιτικής της Κυβέρνησης. 

  Η αναβάθμιση του ρόλου του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος αποτελεί τον πυρήνα της δικής μας πρότασης. 

  Προκειμένου η Ελλάδα να γίνει πρωτοπόρος, από ουραγός, στην Ευρώπη των 28 και να ξεπεράσει αποτελεσματικά τα προβλήματα που ταλανίζουν την Παιδεία, απαιτούνται σημαντικές τομές από πολιτικές δυνάμεις με πραγματικό μεταρρυθμιστικό προσανατολισμό. 

  Από πολιτικές δυνάμεις που αντιλαμβάνονται την Παιδεία ως όχημα για την έξοδο από την πολυεπίπεδη κρίση που διέρχεται η χώρα».

  Φόρμα Εθελοντή

  Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

  ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
  Εγγραφή στο Newsletter

  Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

  ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ