«Τι θα γίνει με τις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις;» – ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

  Φεβρουάριος 28, 2017
  #MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki

  Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Βουλευτής Επικρατείας,Νίκη Κ. Κεραμέως, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τη διενέργεια επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων, έπειτα από ερώτηση που κατέθεσε από κοινού με τους αναπληρωτές Τομεάρχες, Γιάννη Ανδριανό, Βουλευτή Αργολίδος, Μαρία Αντωνίου, Βουλευτή Καστοριάς, και Χρήστο Κέλλα, Βουλευτή Λάρισας, προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου.

  «Ενώ έχει προβλεφθεί το πλαίσιο για τη διενέργεια των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει μεριμνήσει ακόμη για τους μαθητές εκείνους οι οποίοι – λόγω ασθένειας ή σοβαρού κωλύματος, που συνιστά ανωτέρα βία – ενδέχεται να μην μπορέσουν να λάβουν μέρος στις εξετάσεις.

  Η εκκρεμότητα αυτή προκαλεί ανησυχία και αναβρασμό στη σχολική κοινότητα και δεν μπορεί να παρατείνεται.

  Οι επαναληπτικές εξετάσεις πρέπει να κατοχυρωθούν νομοθετικά. Πρέπει να υπάρξει ένα συνεκτικό πλαίσιο που θα καθορίζεται από αυστηρές προϋποθέσεις και κριτήρια, με όρους διαφάνειας και αντικειμενικότητας, προκειμένου να μην αδικούνται τα παιδιά που μπορεί να έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας την περίοδο των προγραμματισμένων πανελλαδικών εξετάσεων».

  Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

  paneladikes 0

  Ερώτηση

  Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου

  Θέμα: «Επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις.»

  Κύριε Υπουργέ,

  Η σχολική κοινότητα βρίσκεται σε αναβρασμό, καθώς, ενώ έχει προβλεφθεί το πλαίσιο για τη διενέργεια των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, δεν έχει ληφθεί ανάλογη μέριμνα για τους μαθητές εκείνους, οι οποίοι, λόγω ασθένειας ή σοβαρού κωλύματος που συνιστά ανωτέρα βία, ενδέχεται να εμποδιστούν από το να λάβουν μέρος στις εν λόγω εξετάσεις.

  Οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις πρέπει να κατοχυρωθούν νομοθετικά κάτω από αυστηρά κριτήρια που, κυρίως, δεν θα αδικούν τα παιδιά με διαγνωσμένο πρόβλημα υγείας την περίοδο των προγραμματισμένων πανελλαδικών εξετάσεων. Περαιτέρω, η οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών που καλούνται να καλύψουν το κόστος της επανάληψης της προετοιμασίας για τις πανελλαδικές εξετάσεις για έναν ολόκληρο χρόνο εξαιτίας ασθένειας του παιδιού τους την ημέρα των εξετάσεων, είναι ανεπίτρεπτη μέσα στην σφοδρή οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα.

  Κύριε Υπουργέ,

  Όπως χαρακτηριστικά είπατε, πρέπει να ληφθεί μέριμνα, ώστε «μαζί με τα ξερά να μην καούν και τα χλωρά» και συμφωνούμε απολύτως στην θέσπιση ενός πλαισίου υπό αυστηρές προϋποθέσεις και κριτήρια, με όρους διαφάνειας και αντικειμενικότητας.

  Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:

  Πώς σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε το ζήτημα των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων;

  Οι Ερωτώντες Βουλευτές

  Νίκη Κ. Κεραμέως Επικρατείας
  Ιωάννης Ανδριανός Αργολίδος
  Μαρία Αντωνίου Καστοριάς
  Χρήστος Κέλλας Λαρίσης

  Φόρμα Εθελοντή

  Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

  ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
  Εγγραφή στο Newsletter

  Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

  ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ