«Άμεση η ανάγκη στήριξης του Ολοήμερου Σχολείου» – αναφορά ανακοίνωσης του ΔΣ της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε.

  Σεπτέμβριος 7, 2018
  #MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki

  Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, βουλευτής Επικρατείας, Νίκη Κεραμέως, κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Παιδείας, σχετικά με την ανάγκη στήριξης των Ολοήμερων Σχολείων, ώστε να λειτουργήσουν απρόσκοπτα από την πρώτη μέρα έναρξης των μαθημάτων.

  Για το ζήτημα αυτό, η κυρία Κεραμέως έκανε την ακόλουθη δήλωση:

  «Ένα από τα καίρια πλήγματα που έχει επιφέρει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ στην Παιδεία είναι η σημαντική υποβάθμιση της λειτουργίας των Ολοήμερων Σχολείων. Ενός θεσμού με έντονο εκπαιδευτικό και κοινωνικό περιεχόμενο.
  Η Πανελλήνια Επιστημονική Ένωση Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε., σε ανακοίνωσή της, την οποία διαβιβάζουμε στον Υπουργό, επισημαίνει χαρακτηριστικά πως το Ολοήμερο Σχολείο σχεδιάστηκε για να εξυπηρετήσει υψηλούς παιδαγωγικούς στόχους, όπως είναι η παιδαγωγική αξιοποίηση του απογευματινού χρόνου παραμονής των παιδιών στο σχολείο, με την πλήρη ευθύνη και εποπτεία των εκπαιδευτικών, ωστόσο, πλέον, η λειτουργία του έχει εκφυλιστεί.
  Ζητάμε από τον Υπουργό να εξετάσει το ζήτημα με την σοβαρότητα που του αρμόζει και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε με το νέο σχολικό έτος τα Ολοήμερα Σχολεία να λειτουργήσουν απρόσκοπτα.
  Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται ότι θα αποκαταστήσει την εύρυθμη λειτουργία του Ολοήμερου Σχολείου.»

  Ακολουθεί το κείμενο της αναφοράς:

  ΑΝΑΦΟΡΑ

  Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου

  Αθήνα, 3 Σεπτεμβρίου 2018

  Θέμα: «Ανακοίνωση του ΔΣ της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε.»

  Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

  Σας διαβιβάζουμε ανακοίνωση του ΔΣ της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε., σχετικά με την ανάγκη στήριξης της λειτουργίας των Ολοήμερων Σχολείων, ώστε να λειτουργήσουν από την πρώτη ημέρα έναρξης των μαθημάτων.

  Παρακαλούμε για την εξέταση του ζητήματος και την ενημέρωσή μας.

  Η αναφέρουσα Βουλευτής

  Νίκη Κ. Κεραμέως, Επικρατείας

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΟΛΟΗΜΕΡΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ_02-09-2018 (1)

  Φόρμα Εθελοντή

  Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

  ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
  Εγγραφή στο Newsletter

  Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

  ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ