Στη συνάντηση των Υπουργών Δημόσιας Διοίκησης της ΕΕ – EUPAN η ΥΠΕΣ Νίκη Κεραμέως

Φεβρουάριος 23, 2024
#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki

Στην υπουργική συνάντηση που διοργανώνει η βελγική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Δημόσιας Διοίκησης (EUPAN), θα συμμετάσχει την Δευτέρα 26 και την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως.

Η συνάντηση πραγματοποιείται στη Γάνδη με τη συμμετοχή των Υπουργών Δημόσιας Διοίκησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αντιπροσωπειών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με στόχο να ανταλλάξουν απόψεις, εμπειρίες, εργαλεία και βέλτιστες πρακτικές σε σχετικά θέματα και τομείς ενδιαφέροντος.

Η κα Κεραμέως θα μιλήσει στις θεματικές ενότητες που αφορούν:

·      Στις προκλήσεις και μελλοντικές προοπτικές στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού

·      Στη βελτίωση των διαδικασιών λήψης αποφάσεων στη δημόσια διοίκηση μέσω της χάραξης πολιτικής βάσει δεδομένων, μία από τις κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα τα μέλη του EUPAN.

·      Σε τρόπους με τους οποίους ο δημόσιος τομέας μπορεί να γίνει πιο  ελκυστικός στην αγορά εργασίας.

Η Υπουργός θα μιλήσει επίσης σε σειρά εκδηλώσεων που διοργανώνουν οι ελληνικές Πρεσβείες σε Λουξεμβούργο, Βέλγιο και Ολλανδία, με σκοπό την ενημέρωση των Ελλήνων εκλογέων για την επιστολική ψήφο.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου η Υπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής του Λουξεμβούργου κ. Claude Wiseler και το βράδυ της ίδιας ημέρας θα μιλήσει σε εκδήλωση για την επιστολική ψήφο που διοργανώνεται από την ελληνική Πρεσβεία Λουξεμβούργου.

Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου η κα Κεραμέως θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, όπου θα μιλήσει στην εκδήλωση για τα 80 χρόνια Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών, ενώ την επόμενη ημέρα θα συναντηθεί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βελγίου και Έξαρχο Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου, κ. Αθηναγόρα και το βράδυ θα μιλήσει στην εκδήλωση για την επιστολική ψήφο που διοργανώνεται από την ελληνική Πρεσβεία Βελγίου.

Τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου θα συναντηθεί με τον Επίτροπο Προϋπολογισμού και Διοίκησης, κ. Johannes Hahn, ενώ την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της υπουργικής συνάντησης του EUPAN, η Υπουργός θα επισκεφθεί το Άμστερνταμ όπου θα συμμετάσχει σε εκδήλωση για την επιστολική ψήφο που διοργανώνεται από την ελληνική Πρεσβεία Ολλανδίας.

Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία από τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα epistoliki.ypes.gov.gr για την εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους επιστολικής ψήφου, η οποία θα παραμείνει ανοιχτή για εγγραφές έως και την 29η Απριλίου.

Η εφαρμογή της επιστολικής ψήφου αφορά όλους τους Έλληνες πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και επιθυμούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, εντός ή εκτός επικρατείας.

Επισημαίνεται ότι οι Έλληνες κάτοικοι του εξωτερικού μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις προσεχείς ευρωεκλογές αποκλειστικά μέσω επιστολικής ψήφου.

Φόρμα Εθελοντή

Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
Εγγραφή στο Newsletter

Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ