Συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΣ με αντιπροσωπεία του ΣΕΤΕ: Διαμορφώνουμε ένα πιο αποτελεσματικό κράτος που σέβεται τον πολίτη και στηρίζει τον τουρισμό

Ιούλιος 19, 2023
#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki

Η Υπουργός Εσωτερικών Νίκης Κεραμέως και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκε η στελέχωση των δημοσίων φορέων που παρέχουν υπηρεσίες στον τουριστικό κλάδο καθώς και η ανάγκη να ενισχυθεί ο διαχωρισμός των αρμοδιοτήτων τους προκειμένου να βελτιωθεί σημαντικά η αποτελεσματικότητά τους. Παράλληλα, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στη χρηματοδότηση αναπτυξιακών έργων.

Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Κεραμέως υπογράμμισε βασικούς στόχους του Υπουργείου Εσωτερικών που περιλαμβάνουν την επιτάχυνση των προσλήψεων τακτικού προσωπικού στο Δημόσιο μέσα από τις διαδικασίες του Α.Σ.Ε.Π., την εισαγωγή νέας διαδικασίας προσλήψεων σε κρίσιμες ειδικότητες καθώς και τον εκσυγχρονισμό των πληροφοριακών συστημάτων του Α.Σ.Ε.Π..

Ταυτόχρονα, τόνισε τη σημασία του βέλτιστου συντονισμού των διαφορετικών επιπέδων διακυβέρνησης μέσω του καθορισμού διακριτών αρμοδιοτήτων και της αποφυγής τυχόν αλληλοεπικαλύψεων προκειμένου οι φορείς του δημοσίου να μπορούν να επιτελέσουν με βέλτιστο τρόπο το υπηρεσιακό τους έργο και να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς πολίτες και επιχειρήσεις.

Τέλος, η Υπουργός αναφέρθηκε στα 13 Περιφερειακά Σχέδια Δράσης που περιλαμβάνουν και σημαντικά έργα τα οποία θα συνδράμουν σημαντικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Ελλήνων και στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος.

Η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως δήλωσε: «Βασικός μας στόχος είναι να παρέχουμε καλύτερες και πιο ποιοτικές υπηρεσίες, τόσο στον πολίτη, όσο και στις επιχειρήσεις. Πρόθεσή μας, να στελεχώνουμε ταχύτερα και με πιο στοχευμένο τρόπο τις δημόσιες υπηρεσίες προκειμένου εκείνες να οδηγούν σε υψηλότερη ποιότητα υπηρεσιών και σε ανάδειξη του τουριστικού μας προϊόντος. Η Αυτοδιοίκηση Α και Β βαθμού δρα καταλυτικά στην ανάπτυξη του τουρισμού, και μέσω των κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων μπορεί να ενισχύσει έτι περαιτέρω τους τουριστικούς μας προορισμούς αλλά και εν γένει τις υποδομές και τις υπηρεσίες μας προς όφελος του θεμελιώδους αυτού πυλώνα της οικονομίας μας που είναι ο τουρισμός.».

 Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος σημείωσε από την πλευρά του τα εξής:

«Η στενή συνεργασία Κυβέρνησης, Αυτοδιοίκησης και  ΣΕΤΕ είναι απαραίτητη για την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της χώρας και ασφαλώς για την παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών για τους κατοίκους και επισκέπτες κάθε περιοχής.».

Ετικέτες:ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΛΙΒΑΝΙΟΣ,Νίκη Κεραμέως,ΣΕΤΕ,ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Φόρμα Εθελοντή

Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
Εγγραφή στο Newsletter

Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ