Συνάντηση ΥΠΕΣ Νίκης Κεραμέως – ΥφΥΠΕΣ Βιβής Χαραλαμπογιάννη με την Ολομέλεια του Α.Σ.Ε.Π.: Η επιτάχυνση των προσλήψεων βασική προτεραιότητα του Υπουργείου Εσωτερικών

Ιούλιος 11, 2023
#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki

Η Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκη Κεραμέως μαζί με την Υφυπουργό κ. Βιβή Χαραλαμπογιάννη πραγματοποίησαν την Τρίτη 11 Ιουλίου συνάντηση με την Ολομέλεια του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π).

Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκε το ζήτημα της στελέχωσης του Δημοσίου και η ανάγκη επιτάχυνσης των προσλήψεων, προκειμένου να βελτιωθεί σημαντικά η λειτουργία του κράτους. Στόχος είναι ο Δημόσιος τομέας να καταστεί σημείο αναφοράς ως προς την παροχή καλύτερων και ποιοτικότερων υπηρεσιών προς όλους τους Έλληνες.

Στην τοποθέτησή της ενώπιον της Ολομέλειας του Α.Σ.Ε.Π , η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε εκτενώς στον καίριο ρόλο που διαδραματίζει η Ανεξάρτητη Αρχή στη διασφάλιση της διαφάνειας, της αντικειμενικότητας και της αμεροληψίας στη διαδικασία επιλογής προσωπικού στο Δημόσιο, καθώς και στην πρόοδο που έχει σημειωθεί αναφορικά με τον χρόνο διεκπεραίωσης του συνόλου των διαδικασιών πρόσληψης, αλλά και με τη νέα διαδικασία διενέργειας των προσλήψεων στη βάση γραπτού διαγωνισμού.

Η Υπουργός ωστόσο σημείωσε ότι, παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί, καταγράφονται ακόμα σημαντικές καθυστερήσεις για την αντιμετώπιση των οποίων δρομολογείται άμεσα η επανεξέταση των διαδικασιών προσλήψεων και επιλογής διευθυντικών στελεχών και στελεχών διοίκησης με στόχο την απλοποίηση και επιτάχυνσή τους. Ζήτησε δε τις προτάσεις της Ολομέλειας για την επιτάχυνση των προσλήψεων, ενώ έγινε ειδική αναφορά και στον ψηφιακό μετασχηματισμό του Α.Σ.Ε.Π μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την εισαγωγή σύγχρονων τεχνικών τεχνητής νοημοσύνης για την ανίχνευση αναγκών εκ των προτέρων και την καλύτερη στόχευση στον προγραμματισμό προσλήψεων τακτικού και εποχικού προσωπικού του δημοσίου τομέα.

Η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως δήλωσε: «Το Α.Σ.Ε.Π είναι ταυτισμένο με τη διαφάνεια, την αντικειμενικότητα και την αμεροληψία στις διαδικασίες επιλογής του προσωπικού. Δρομολογούμε την επιτάχυνση προσλήψεων τακτικού προσωπικού στο Δημόσιο. Το ανθρώπινο δυναμικό μας είναι το πολυτιμότερο συστατικό του Δημόσιου Τομέα και καταλυτικής σημασίας για την υλοποίηση καίριων αλλαγών και για τη μετάβαση από το Κράτος για τον Πολίτη, στο Κράτος με επίκεντρο τον Πολίτη. Τοποθετώντας «τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση και σε εύλογα χρονικά διαστήματα» επιτυγχάνουμε μέγιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού μας και βέλτιστη ποιότητα παροχής υπηρεσιών στον πολίτη που συναλλάσσεται με το δημόσιο. Σκοπός μας να παρέχουμε στις Ελληνίδες και τους Έλληνες τις υπηρεσίες που τους αξίζουν.».

Η Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκη Κεραμέως μαζί με την Υφυπουργό κ. Βιβή Χαραλαμπογιάννη πραγματοποίησαν την Τρίτη 11 Ιουλίου συνάντηση με την Ολομέλεια του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.).

Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκε το ζήτημα της στελέχωσης του Δημοσίου και η ανάγκη επιτάχυνσης των προσλήψεων, προκειμένου να βελτιωθεί σημαντικά η λειτουργία του κράτους. Στόχος είναι ο Δημόσιος τομέας να καταστεί σημείο αναφοράς ως προς την παροχή καλύτερων και ποιοτικότερων υπηρεσιών προς όλους τους Έλληνες.

Στην τοποθέτησή της ενώπιον της Ολομέλειας του Α.Σ.Ε.Π., η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε εκτενώς στον καίριο ρόλο που διαδραματίζει η Ανεξάρτητη Αρχή στη διασφάλιση της διαφάνειας, της αντικειμενικότητας και της αμεροληψίας στη διαδικασία επιλογής προσωπικού στο Δημόσιο, καθώς και στην πρόοδο που έχει σημειωθεί αναφορικά με τον χρόνο διεκπεραίωσης του συνόλου των διαδικασιών πρόσληψης, αλλά και με τη νέα διαδικασία διενέργειας των προσλήψεων στη βάση γραπτού διαγωνισμού.

Η Υπουργός ωστόσο σημείωσε ότι, παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί, καταγράφονται ακόμα σημαντικές καθυστερήσεις για την αντιμετώπιση των οποίων δρομολογείται άμεσα η επανεξέταση των διαδικασιών προσλήψεων και επιλογής διευθυντικών στελεχών και στελεχών διοίκησης με στόχο την απλοποίηση και επιτάχυνσή τους. Ζήτησε δε τις προτάσεις της Ολομέλειας για την επιτάχυνση των προσλήψεων, ενώ έγινε ειδική αναφορά και στον ψηφιακό μετασχηματισμό του Α.Σ.Ε.Π. μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την εισαγωγή σύγχρονων τεχνικών τεχνητής νοημοσύνης για την ανίχνευση αναγκών εκ των προτέρων και την καλύτερη στόχευση στον προγραμματισμό προσλήψεων τακτικού και εποχικού προσωπικού του δημοσίου τομέα.

Η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως δήλωσε: «Το Α.Σ.Ε.Π. είναι ταυτισμένο με τη διαφάνεια, την αντικειμενικότητα και την αμεροληψία στις διαδικασίες επιλογής του προσωπικού. Δρομολογούμε την επιτάχυνση προσλήψεων τακτικού προσωπικού στο Δημόσιο. Το ανθρώπινο δυναμικό μας είναι το πολυτιμότερο συστατικό του Δημόσιου Τομέα και καταλυτικής σημασίας για την υλοποίηση καίριων αλλαγών και για τη μετάβαση από το Κράτος για τον Πολίτη, στο Κράτος με επίκεντρο τον Πολίτη. Τοποθετώντας «τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση και σε εύλογα χρονικά διαστήματα» επιτυγχάνουμε μέγιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού μας και βέλτιστη ποιότητα παροχής υπηρεσιών στον πολίτη που συναλλάσσεται με το δημόσιο. Σκοπός μας να παρέχουμε στις Ελληνίδες και τους Έλληνες τις υπηρεσίες που τους αξίζουν.».

Ετικέτες:Α.Σ.Ε.Π.,ΒΙΒΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΓΙΑΝΝΗ,ΔΗΜΟΣΙΟ,επιτάχυνση,Νίκη Κεραμέως,ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ,Υπουργός Εσωτερικών,Υφυπουργός Εσωτερικών

FacebookTwitter

Φόρμα Εθελοντή

Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
Εγγραφή στο Newsletter

Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ