Βιογραφικό Βιογραφικό
 

Βιογραφικό

#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki#MeTiNiki

Εκλέγομαι Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία από τον Ιανουάριο του 2015. Το 2019 ο Πρωθυπουργός μού εμπιστεύθηκε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Είμαι δικηγόρος με πάνω από 15 χρόνια εργασιακής εμπειρίας και μέλος των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών και Νέας Υόρκης, με σπουδές στη Γαλλία (Université Paris II Panthéon-Assas) και στις Η.Π.Α. (Harvard Law School).

Έχω ασχοληθεί ιδιαιτέρως με την κοινωφελή δράση, μέσω του μη-κερδοσκοπικού σωματείου ΔΕΣΜΟΣ, του οποίου είμαι ιδρυτικό μέλος και πρώτη Πρόεδρος, ενώ βραβεύτηκε η αφιλοκερδής προσφορά μου σε νομικές υπηρεσίες προς ομάδες αστέγων στη Νέα Υόρκη.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΕΣ

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη στις 18 Ιουλίου 1980. 

Είμαι παντρεμένη με τον Δημήτρη Λουκά, δικηγόρο, με τον οποίο έχουμε δύο γιους, τον Λουκά και τον Κωνσταντίνο.

Οι σπουδές μου:

Harvard Law School: Μεταπτυχιακός τίτλος νομικής (LL.M.) με ειδίκευση στο δίκαιο της διαιτησίας.

Πανεπιστήμιο Paris II (Panthéon-Assas): Μεταπτυχιακός τίτλος νομικής με ειδίκευση στο ιδιωτικό διεθνές δίκαιο και τη διαιτησία (αποφοίτησα πρώτη, summa cum laude).

Πανεπιστήμιο Paris II (Panthéon-Assas): Πτυχίο νομικής με ειδίκευση στο διεθνές δίκαιο (αποφοίτησα πρώτη, summa cum laude).

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Είμαι Δικηγόρος – Μέλος των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών και Νέας Υόρκης.

Εργάστηκα ανελλιπώς ως δικηγόρος ως το 2019 που ανέλαβα την θέση της Υπουργού, κυρίως στους τομείς της διαιτησίας και του εμπορικού δικαίου.

Κατά τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στη Γαλλία, εργάστηκα ως βοηθός καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Paris II (Panthéon-Assas), διδάσκοντας πρωτοετείς φοιτητές νομικής.

Μετά τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στις ΗΠΑ, εργάστηκα ως δικηγόρος στην εταιρεία Cravath, Swaine & Moore LLP με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Το 2007 ξεκίνησα την επαγγελματική μου δραστηριότητα ως δικηγόρος στην Ελλάδα, εταίρος στη Δικηγορική Εταιρεία Κεραμεύς & Συνεταίροι, ως το 2019.

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Στις 27 Ιουνίου 2023 ανέλαβα Υπουργός Εσωτερικών.

Στις 25 Ιουνίου 2023 εξελέγην Βουλευτής Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία.

Στις 9 Ιουλίου 2019 ανέλαβα Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων. Από αυτό το Αξίωμα, εργάζομαι τα τελευταία 4 χρόνια για ένα εκπαιδευτικό σύστημα σύγχρονο, προσβάσιμο από όλους, που καλλιεργεί δεξιότητες, εξασφαλίζει χρήσιμα εφόδια και δίνει πραγματικές ευκαιρίες και προοπτικές στην επόμενη γενιά.

Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγην Βουλευτής Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία.

Στις 25 Ιανουαρίου 2015 εξελέγην Βουλευτής Επικρατείας με τη Νέα Δημοκρατία, θέση στην οποία και επανεξελέγην στις 20 Σεπτεμβρίου 2015.

Από τον Νοέμβριο του 2016 ως τον Ιούλιο του 2019 διετέλεσα Υπεύθυνη Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, από τον Ιανουάριο ως τον Νοέμβριο του 2016 Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και από τον Μάρτιο του 2015 ως τον Ιανουάριο του 2016 Υπεύθυνη Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Συμμετείχα στη διαμόρφωση προτάσεων ΝΔ μεταξύ άλλων για: το συνολικό πρόγραμμα παιδείας, δικαίωμα ψήφου Ελλήνων ομογενών, βελτίωση καθεστώτος δωρεάς ιστών-οργάνων, αναθεώρηση του Συντάγματος.

Το 2014 διετέλεσα μέλος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για τη σύνταξη ενιαίου νομοθετικού πλαισίου οργάνωσης, λειτουργίας και ελέγχου των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δραστηριοποιούμαι ενεργά στον χώρο της κοινωφελούς δράσης:

Είμαι ιδρυτικό μέλος και μέχρι πρότινος Πρόεδρος του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου Δεσμός, το οποίο εντοπίζει πλεόνασμα σε εταιρείες και ιδιώτες για να καλύψει ανάγκες των πιο ευπαθών κοινωνικών ομάδων

Κατά τα χρόνια εργασίας μου στη Νέα Υόρκη, είχα βραβευτεί για την κοινωφελή μου δράση, προφέροντας αφιλοκερδώς νομικές υπηρεσίες σε ομάδες αστέγων της Νέας Υόρκης

Το 2014 διετέλεσα μέλος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για τη σύνταξη ενιαίου νομοθετικού πλαισίου οργάνωσης, λειτουργίας και ελέγχου των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Φόρμα Εθελοντή

Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
Εγγραφή στο Newsletter

Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, μπορείτε να δηλώσετε παρακάτω τα στοιχεία σας:

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ